Марафон спортивних заходів «Через спорт – до культури оптимізму і бадьорості»

DSC053665 грудня 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б, конференц-зала

 

 

 

5 грудня 2014 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся Марафон спортивних заходів «Через спорт – до культури оптимізму і бадьорості».

У заході взяли участь такі видатні спортсмени сучасності і керівники вітчизняного спорту, як Президент Спортивного комітету України І.М.Шевляк; Голова Київського міського відділення Національного Олімпійського комітету України П.І.Костенко; Українська веслувальниця, Чемпіонка літніх Олімпійських ігор у Лондоні, чемпіонка Європи, багаторазовий переможець і призер етапів Кубку світу, регат національного значення, Заслужений майстер спорту України, Н.В.Довгодько та інші.

Зі вступним словом до учасників Марафону виступив Ректор університету Віктор Огнев`юк: «Надзвичайно приємно бачити в стінах нашого університету відомих спортсменів та тренерів. Змагання в спорті – це найбільш красиві та мирні змагання. В нашому університеті є багато спортсменів, як викладачі так і студенти, які виборюють призові місця на спортивних змаганнях всеукраїнського та європейського рівня. Ми дуже пишаємось досягненнями грінченківців. Ми налаштовані оптимістично і віримо в своє майбутнє та майбутнє нашої держави. Ми віримо в те, що будемо мати перемоги в спорті, в інтелектуальних змаганнях і переможемо наших ворогів. Головне – завжди вірити в перемогу та оптимізм!».

Захід продовжився урочистою церемонією підписання договору про співпрацю Спортивного Комітету України, Київського міського відділення Національного Олімпійського комітету України з Київським університетом імені Бориса Грінченка.

Розвиток фізичної культури і спорту в місті Києві неможливий без тісної взаємодії між фахівцями вищої школи і професіоналами спортивної сфери, спортсменами, яких об’єднують Спортивний комітет України, Київське міське відділення Національного Олімпійського комітету України. Співпраця між цими організаціями відкриває нові перспективи для вдосконалення навчально-тренувального процесу спортсменів, підвищення якості підготовки майбутніх фахівців сфери фізичної культури та спорту міста Києва.

Також в Міжнародний день волонтера відбулась презентація Першої Київської спортивної волонтерської команди, до якої увійшли дівчата та хлопці сповнені бажанням сприяти розвитку спорту у місті Києві, стверджувати ідеали олімпійського і спортивного руху, формувати здоровий спосіб життя киян.

На гостей та учасників заходу чекала ще одна подія пов’язана зі спортом - презентація нової гри «Спортивний квест», розробленої фахівцями нашого університету. Створений для школярів «Спортивний квест» покликаний сприяти спортивній і олімпійській освіті, формуванню здорового способу життя підростаючого покоління. У лютому 2015 року заплановано долучити до гри учнів випускних класів усіх шкіл міста Києва.

Також в рамках Марафону пройшов Перший турнір із шахів серед студентів університету «Королівський карась», який започаткував нові традиції інтелектуального вдосконалення студентів університету.

IMG_6084
IMG_6117
IMG_6128
IMG_6145
IMG_6151
IMG_6166
IMG_6170
IMG_6178
IMG_6266
IMG_6278
IMG_6279
IMG_6281
IMG_6285
IMG_6288