Наші студенти – волонтери у проекті “STEM: професії майбутнього”

OZBMOL6ZVXc19 травня 2015 року
м. Київ

 

 

 

 

19 травня 2015 року cтуденти Педагогічного інституту (групи ДОм-1-14-2.0д та ДОс-1-14-1.0д) Київського університету імені Бориса Грінченка були волонтерами на фінальному заході першого року проекту “STEM: професії майбутнього”.

Проект реалізується у рамках програми європейської організації CSR Europe (Брюссель) – «Deploy Your Talents – Stepping up the STEM Agenda for Europe». Протягом 2-х років він успішно апробований у Франції та Італії. А у 2014 році розпочато реалізацію у Туреччині, Греції, Іспанії.

В Україні у 2014-2015 навчальному році Центр «Розвиток КСВ» спільно з компаніями-партнерами Ericsson, Intel, Melexis, OSTCHEM, Syngenta реалізував пілотний проект у м. Києві “STEM: професії майбутнього”. Його основною метою є популяризація STEM (science – наука,technology – технологія, engineering – інжиніринг, math –математика) професій серед школярів.

Завдання проекту:

1. Підвищення поінформованості учнів про можливості кар’єри у технічній сфері.

2. Формування у школярів стратегічного підходу до вибору майбутньої професії.

3. Подолання гендерних стереотипів під час вибору професії.

Протягом навчального року 400 школярів 10-тих класів відвідували заняття з ІКТ, фізики, хімії, біології, брали участь у екскурсіях на підприємства. Учні дізнались багато цікавого про можливості кар’єри за цими напрямами безпосередньо працівників компаній. Багато учнів відкрили для себе професії, які до цього навіть не розглядали. Також у рамках проекту було організовано окремий захід для дівчат. Завершився перший рік проекту квестом, у якому змагались школи-учасниці.

Наші студенти допомагали з реєстрацією та організаційними моментами квесту. Також на них була покладена важлива функція – знаходитись на локаціях квесту (територія НТУУ «Київський політехнічний інститут») та озвучувати завдання командам, які до них прибігали потім виставляти бали за відповіді.

Наші студенти завдяки цьому дізнались багато нового – що таке біоінженерія, біоніка, де з’явився перший підземний телефонний кабель та багато іншого а також вони отримали сертифікати участі у заході.

Вкінці були підраховані бали та визначені команди-переможці квесту та найактивніші учасники проекту.

Сайт проекту

 

 

2Pz9PB7UX14
B_WH8hv7KbI
cIsBVtjMiEk
n7Aj9VCarXs
OZBMOL6ZVXc
UT6c7Yv7Qc0
UTNz_l0SHvY
XuDDhQezYsw