Збори аспірантів Університету

Збори аспірантів Університету

05 вересня 2019 року
Київський університет імені Бориса Грінченка

 

   

 

05 вересня 2019 року відбулися окремі збори для аспірантів першого та другого курсів. Заходи пройшли за участі проректора з наукової роботи Наталії Віннікової, завідувача аспірантури, докторантури Оксани Плющик, вченого секретаря Університету Людмили Анісімової, голови Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету Ольги Мусіяченко, співробітників НМЦ досліджень, наукових проектів та програм і НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти.

У ході зустрічі було презентовано особливості навчання в аспірантурі Університету за освітньо-науковими програмами; ознайомлено аспірантів з процедурою затвердження тем дисертаційних досліджень; можливостями участі у програмах академічної мобільності та зарахування отриманих результатів навчання; поінформовано про діяльність Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Університету, обговорено низку інших важливих для організації освітнього процесу та якісної наукової діяльності здобувачів питань.

Завідувач НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Ольга Виговська та старший науковий співробітник лабораторії Тетяна Костюк презентували першокурсникам структуру модуля “Державне-міжнародне-суспільне; європейські цінності та норми, що формують завдання міждисциплінарного навчального модуля STIPENDIUM”, який буде реалізуватися протягом трьох років для аспірантів вступу 2019-го.

У ході зібрання з аспірантами другого курсу було обговорено організаційні та змістові питання щодо освітнього процесу. Аспіранти поділилися враженнями та роздумами про свій перший рік навчання в аспірантурі. Щирість і відкритість зустрічі сприяла отриманню конструктивних пропозицій від здобувачів вищої освіти, спонукала до пошуку способів покращення та оптимізації освітнього процесу. Збори ще раз засвідчили необхідність проведення таких очних зустрічей задля моніторингу й обговорення актуальних проблем організації та забезпечення якісного навчання за освітньо-науковими програмами в аспірантурі Університету.

 

Збори аспірантів Університету
Збори аспірантів Університету
Збори аспірантів Університету
Збори аспірантів Університету