Ректорат ініціює нову освітню стратегію Університету

IMG_085512 грудня 2016 року
м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 18/2

  

 

 

12 грудня 2016 року на черговому засіданні ректорату В. О. Огнев’юк виніс на обговорення питання про вироблення нової освітньої стратегії Університету та залучення до цього процесу науково-педагогічних і наукових співробітників. Нова освітня стратегія має розроблятися з метою забезпечення високої конкурентоспроможності випускників університету шляхом підвищення якості їх підготовки на основі компетентнісного підходу, навчання заснованого на практичній діяльності та дослідженнях. Передбачається зменшення часу на традиційні лекції та теоретичні семінари, здійснення рішучого переходу до інтерактивних технологій з широким використанням новітнього обладнання, посилення практичної підготовки, практико-орієнтованих досліджень, впровадження ефективного моніторингу оцінки знань.

Було дано доручення керівникам інститутів та факультетів організувати у всіх навчальних підрозділах вироблення стратегії та її наповнення необхідним змістом з урахуванням специфіки фахової підготовки, зокрема, шляхом створення мережі Центрів компетенцій.

На засіданні було обговорено ряд інших важливих питань діяльності Університету.

Проректор з науково-методичної та навчальної роботи Жильцов О.Б., виконуючи доручення попереднього ректорату, доповів про проведений аналіз розподілу навчального навантаження науково-педагогічних працівників Університету. Так, всього було проаналізовано 776 карток навантаження на предмет кількості дисциплін та кількості годин. Аналіз показав, що навантаження викладачів встановлено в межах норми. Окрім цього, Жильцов О.Б. доповів про проведений моніторинг наявної на порталі Університету інформації для вступників.

Про відвідування курсів української мови та результати анкетування відвідувачів курсів української мови поінформувала проректор з науково-методичної роботи та розвитку лідерства Бондарева О. Є. Так, наприклад, результати проведеного опитування показали, що 67% опитуваних прийшли на курси за внутрішньою потребою, 77% порадять ці курси своїм колегам, 87% хочуть продовжувати вдосконалювати рівень володіння українською мовою.

Окрім цього, члени ректорату обговорили графік роботи на новорічні свята 2017 року. Так вихідні випадають на 2 січня (понеділок) та 9 січня (понеділок); 3, 4, 5 та 6 січня – робочі дні.

Також обговорили питання підготовки до проведення Конференції трудового колективу, запланованої на 27 грудня та інше.

З усіх питань прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.