National H-index Ranking

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, розроблений групою вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником рейтингу є індекс Гірша - уніфікований показник наукової продуктивності, що забезпечує об’єктивність та прозорість методології ранжування. Регіональний рейтинг Ukrainian National H-index Ranking - рейтинговий список науково-дослідницьких організацій України та вчених у них.

Методологія рейтингу Ukrainian National H-index Ranking заснована на індикаторах:

  • Н-index (Scopus) – розраховується як сумарний індекс Гірша наукової організації на основі відомостей, опублікованих базою даних Scopus.

  • Н-index (Web of Science) – сумарний показник індексу Гірша наукової установи у Web of Science.

  • Н-index (Google Scholar) – показник індексу Гірша організації у Google Scholar.

  • National H-index – середнє арифметичне Н-index (Scopus), Н-index (Web of Science) та Н-index (Google Scholar). На основі цього показника визначається позиція установи в рейтингу (Position).

Детальніше ознайомитися з методологією побудови рейтингу можна на сайті рейтингу.

З рейтинговими списками науковців Київського університету імені Бориса Грінченка за показниками індексу Гірша в Scopus та Google Scholar можна ознайомитись за посиланням.

 

2023

Станом на 06.04.2023 р.

За підсумками ІІ кварталу 2023 року Київський університет імені Бориса Грінченка посів 133 місце в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 442 науково-дослідницьких організацій України.

04 06 nhr kubg sertificate

 

 

За інформацією https://ua.h-index.com/