National H-index Ranking

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, розроблений групою вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником рейтингу є індекс Гірша - уніфікований показник наукової продуктивності, що забезпечує об’єктивність та прозорість методології ранжування. Регіональний рейтинг Ukrainian National H-index Ranking - рейтинговий список науково-дослідницьких організацій України та вчених у них.

Методологія рейтингу Ukrainian National H-index Ranking заснована на індикаторах:

  • Н-index (Scopus) – розраховується як сумарний індекс Гірша наукової організації на основі відомостей, опублікованих базою даних Scopus.

  • Н-index (Web of Science) – сумарний показник індексу Гірша наукової установи у Web of Science.

  • Н-index (Google Scholar) – показник індексу Гірша організації у Google Scholar.

  • National H-index – середнє арифметичне Н-index (Scopus), Н-index (Web of Science) та Н-index (Google Scholar). На основі цього показника визначається позиція установи в рейтингу (Position).

Детальніше ознайомитися з методологією побудови рейтингу можна на сайті рейтингу.

З рейтинговими списками науковців Київського університету імені Бориса Грінченка за показниками індексу Гірша в Scopus та Google Scholar можна ознайомитись за посиланням.

 

2024 рік

Станом на 10.06.2024 р.

За підсумками ІІ кварталу 2024 року Київський столичний університет імені Бориса Грінченка посів 64 місце в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 442 закладів вищої освіти України.

 

04 06 nhr kubg sertificate

 

 

04 06 nhr kubg sertificate

2023

Станом на 06.04.2023 р.

За підсумками ІІ кварталу 2023 року Київський університет імені Бориса Грінченка посів 133 місце в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 442 науково-дослідницьких організацій України.

04 06 nhr kubg sertificate

 

 

За інформацією https://ua.h-index.com/