Фестиваль пізнавальних, творчих, просвітницьких, лідерських проєктів «Grinchenko Fest»

В Університеті Грінченка у рамках відзначення 160-ліття від дня народження Бориса Грінченка відбувся Фестиваль пізнавальних, творчих, просвітницьких, лідерських проєктів «Grinchenko Fest».

Здобувачі освіти та викладачі Університету взяли активну участь у заходах, що проводились у рамках Фестивалю. Студенти майстерно декламували поезію Бориса Грінченка, ставши учасниками Загальноуніверситетського інтерактивного конкурсу читців «Слово Грінченка», демонстрували знання про минуле і сьогодення альма-матер під час квесту «Університет Грінченка: вчора, сьогодні, завтра», долучилися до виконання завдань Першого (підготовчого) етапу Загальноуніверситетського мовно-літературного конкурсу «Словник Грінченка і сучасність».

Низка проєктів була реалізована структурними освітніми підрозділами Університету.

Багатим на різнопланові заходи запам’ятався Фестиваль студентам Факультету права та міжнародних відносин. Вони мали можливість узяти участь у брейн-ринзі на тему «Грінченківці знають свої права», інтелектуальній грі-батлі «Grinchenko family: Girls vs. Boys», у віртуальній подорожі «Грінченко і світ» країнами, з якими пов’язані життя та творчість Б. Грінченка.

На Факультеті журналістики були реалізовані проєкти «Grinch Slide Fight», «Медіа Грінченко», «Smart Blog» (Всеукраїнський фестиваль блогерів).

Факультет української філології, культури і мистецтва організував круглий стіл «Борис Грінченко – енциклопедист», провів церемонію нагородження переможців конкурсу студентської та учнівської молоді «Лідер українства в серці України», здійснив презентацію мультимедійних проєктів «Відомий невідомий Борис Грінченко» та «Він більше працював, ніж жив».

Студенти та викладачі факультету також узяли активну участь у ХVI Всеукраїнській онлайн-конференції «Епоха Грінченка: нація, ідентичність, просвіта» та інтерактивній екскурсії з циклу «Історії родини Грінченків».

Секретам вдумливого та творчого осмислення інформації вчилися здобувачі освіти Факультету інформаційних технологій та математики під час майстер-класу із критичного мислення.

На Факультеті психології, соціальної роботи та спеціальної освіти відбувся Фестиваль відеопроєктів «Грінченко у серці».

Ідея незламності українського народу, трансформації особистості, втілена в пластиці танцю, була покладена в основу хореографічної думи «Метаморфози», прем՚єру якої презентували студенти та викладачі Факультету музичного мистецтва і хореографії. Квіз-перформанс «Я сам собі пан» та відеопроєкт «Україна. В цьому слові для мене все!» доповнили палітру заходів на факультеті.

Студенти Факультету східних мов і Факультету економіки та управління доєдналися до круглого столу «Борис Грінченко – духовний лідер сьогодення».

А на Факультеті образотворчого мистецтва і дизайну було організовано і проведено онлайнову виставку «Образотворення в творчості Б. Грінченка», майстер-клас із поліграфії (сублімаційні процеси, друк на чашках), майстерку з вибійки, виставку «Три покоління» майстерні народної творчості династії ткаль Валентини та Дарини Ткач і Марії Вовкули.

Насиченим подіями, яскравими враженнями запам’ятався Фестиваль здобувачам освіти Факультету педагогічної освіти. Студентська молодь доєдналася до інтерактивного конкурсу на кращу презентацію перекладу творів Бориса Грінченка «Inspired by Borys Grinchenko’s Art», відеорев’ю «Борис Грінченко для педагогіки сьогодення», онлайнового бук-слему «Три бажання», репрезентації діяльності артстудії «Суголосся»: перформансу «Заговори зі мною – і я тебе побачу».

Презентована на Факультеті суспільно-гуманітарних наук хрестоматія «Борис Грінченко: сам про себе й у спогадах сучасників» та лекція «Київ у добу Бориса Грінченка» заповнили лакуну у відомостях про життя та діяльність видатного покровителя Університету.