Перший Всеукраїнський студентський турнір істориків

IMG 957321-22 листопада 2012 р.
вул. М. Тимошенка 13-б

 

21 – 22 листопада відбувся І Всеукраїнський студентський турнір істориків, який урочисто відкрив ректор Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України Віктор Олександрович Огнев’юк. Випробувати свої знання, ерудицію, висловити власну точку зору на події історичного минулого до нашого університету з’їхались студенти з різних міст України: Харкова, Донецька, Запоріжжя, Чернігова, Тернополя, Луганська, Сум, Ніжина, Умані, Кривого Рогу та Ізмаїла. В турнірі брали участь 13 команд.  21 листопада проходив перший етап змагань, що складався із двох раундів. Після  проведення першого раунду змагань відбувалася ротація команд по аудиторіях. За підсумками першого етапу визначилися фіналісти: Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського, Київський університет імені Бориса Грінченка та Ніжинський державний університет імені М. Гоголя,  та чотири команди учасників, які посіли почесне ІІІ-є місце. Серед них: Донецький національний університет, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка і Харківський національний педагогічний університет імені Г.Сковороди.
22 листопада відбувся фінал, у якому визначились переможці. Команда  Київського університету імені Бориса Грінченка, у складі Пасічника Івана, Черкаської Дар’ї та Волкова Володимира, посіла І місце, набравши 123,4 бала. Команди Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського та Ніжинського державного університету імені М. Гоголя набрали однакову кількість балів - 116,8, та розділили почесне ІІ місце.
Авторитетне журі представляли 14 осіб професорсько – викладацького складу з різних вищих навчальних закладів України.
В рамках турніру було проведено вечір знайомств, організатором якого виступила Студентська рада Інституту суспільства. Студенти – учасники мали змогу в дружній, невимушеній атмосфері ближче познайомитись один з одним. В останній день турніру учасники поділилися своїми враженнями. Їх вразила привітність студентів та викладачів, гостинність та зразкова організація заходу. Гості дякували за набутий досвід, можливість знайти нових друзів, а головне  - відчути здорову конкуренцію, драйв, азарт, а це саме те, що треба сучасній активній молоді. Звучали й побажання, що турнір має стати традицією і проводитись щорічно в стінах саме нашого університету, бо участь в подібних конкурсах дає змогу студентам продемонструвати свої знання.
Тож сподіваємось, що наш університет сподобався всім учасникам турніру і, як зазначив на урочистому нагородженні переможців директор Інституту суспільства Костянтин Олександрович Линьов:  «Без прагнення до знань, без палаючих очей студентів, без любові до історії не було б цього чудового заходу…».  Висловлюємо щиру подяку організатору заходу Салаті Оксані Олексіївні, доктору історичних наук, доценту кафедри всесвітньої історії, всім тим, хто долучився до організації та проведення турніру.