Пам’яті Героя, захисника України, гідного сина своїх батьків і Вітчизни,
випускника Київського університету імені Бориса Грінченка 2021 року спеціальності Історія та археологія

РОМАНА ТКАЧЕНКА

Світлій пам’яті Героя, захисника України Романа Ткаченка

Внаслідок ракетного обстрілу рашистськими загарбниками позицій українських військ на Харківщині загинув випускник Історико-філософського факультету нашого університету, воїн Збройних сил України РОМАН ТКАЧЕНКО.

Роман народився 29 липня 2000 року в Києві. Після закінчення столичної школи № 209 вступив до Київського університету імені Бориса Грінченка, навчався на спеціальності «Історія та археологія», здобув у 2021 році фах історика.

Роман мав широке коло інтересів, був творчою особистістю, допитливим і наполегливим юнаком: брав участь у виставах студентського театру «Борисфен», виступав активним учасником клубу історичної реконструкції «Спадщина», відзначився як палкий захисник культурного спадку м. Києва та еко-активіст, поєднував навчання з роботою в Музеї становлення української нації.

Роман був успішним істориком-дослідником. Як член Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених нашого університету він підготував низку наукових публікацій і виступів на конференціях за результатами власних історичних студій.

Роман – справжній захисник рідного міста. Він приєднався до лав Територіальної оборони м. Києва з першого дня війни. У травні 2022 року підрозділ, у якому служив Роман, був передислокований до Харківської області. Уночі 31 травня 2022 року в приміщення, де перебував Роман із побратимами, влучила ворожа ракета. Трагічна подія забрала життя юнака і його побратимів. Сумна звістка про загибель Романа надійшла пізно ввечері 2 червня 2022 року.

Випускник-грінченківець залишиться в нашій пам’яті доброзичливим і талановитим юнаком, патріотом, який поклав своє життя за незалежність України!

Захищаючи незалежність Української Держави і свободу нашої Нації, гинуть найкращі сини України! Вони ніколи не підуть з наших сердець! Вічна пам’ять і шана Героям!

Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Романа. Низький уклін і велика вдячність його матері – Світлані Михайлівні – за виховання справжнього патріота, хороброго воїна.

Київський університет імені Бориса Грінченка 4 червня 2022 року, в день прощання з Романом Ткаченком, приспустить прапори України, Києва, власний прапор і прапор Європейського Союзу.

Романе, ти назавжди в нашій пам’яті будеш справжнім патріотом, Людиною з активною громадянською позицією, чесним і вірним сином України!