Пам’яті Героя, захисника України, гідного сина своїх батьків і Вітчизни,

студента Київського університету імені Бориса Грінченка

спеціальності «Філософія»

МАКСИМА БОДЯКА

 

Світлій пам'яті Максима Бодяка

1 листопада 2023 року на Запорізькому напрямку при виконанні складного бойового завдання загинув студент Факультету суспільно-гуманітарних наук Університету Грінченка, воїн Збройних сил України МАКСИМ БОДЯК.

Максим народився 9 квітня 2003 р. в селі Борозенське Великоолександрівського району Херсонської області. Його вихованням займалися бабуся, дідусь і батько. У 2014 році, коли росія почала військову агресію на Сході України, батько Максима Андрій Бодяк пішов захищати кордони України і, на превеликий жаль, загинув у серпні 2015 році. У рідному селі Максим закінчив дев'ять класів, потім вступив до ліцею у Львові. Закінчивши його, у 2020 р. вступив до Київського університету імені Бориса Грінченка на спеціальність «Філософія».

Серед студентської спільноти Максим виглядав дуже скромним, тихим і добрим хлопцем. Але його фізичні показники – високий, спортивної зовнішності, не дозволяли бути не помітним. Він відразу в групі став душею компанії. З другого курсу почав поєднувати навчання з трудовою діяльністю.

У дискусіях на парах завжди виявляв проєвропейську позицію, був прибічником модернізації нашої країни. Не раз допускав можливість «великої війни» з росією. Ніхто в це не хотів вірити, але, як виявилося, Максим був правий.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну, він пішов служити в Добровольче формування територіальної громади. Проходив військову підготовку на полігонах в Житомирі та в Черкасах. З 8 вересня 2023 р. поступив на службу до ЗСУ. Під час виконання складного бойового завдання 1 листопада 2023 р. в районі Токмака разом з побратимами потрапив під мінометний обстріл. Максим разом з іншими побратимами не змогли врятуватися.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Максима.

Максим залишиться в нашій пам’яті доброзичливим і талановитим юнаком, патріотом, який поклав своє життя за незалежність України!

Максиме, ти назавжди в нашій пам’яті будеш справжнім патріотом, Людиною з активною громадянською позицією, чесним і вірним сином України!

Вічна пам’ять і шана Герою!