Пам’яті Героя, захисника України, гідного сина України,

випускника Київського університету імені Бориса Грінченка

освітньої програми «Практична психологія»

ЮРІЯ ЄРМОЛАЄВА

 

Світлій пам'яті Єрмолаєва Юрія

Юрій Вікторович Єрмолаєв народився 30 квітня 1981 року в місті Буча Київської області.

У 2001-2002 роках Юрій Єрмолаєв проходив військову службу в лавах Збройних Сил України. Був активним учасником Революції Гідності. 2014 року Юрій Вікторович пішов добровольцем на фронт, захищав Донецький аеропорт. 2015 року нагороджений відзнакою «За заслуги перед містом Буча».

У 2016-му Юрій Єрмолаєв заснував ГО «Бучанська міська організація ветеранів АТО». Мета діяльності організації – допомога військовим, зокрема, і в забезпеченні житлом.

У 2020 році Юрій Вікторович Єрмолаєв закінчив Київський університет імені Бориса Грінченка за освітньою програмою «Практична психологія».

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Юрій долучився до лав самоорганізованої територіальної оборони. Допомагав евакуювати мешканців міста Буча.

8 березня 2022 року зв’язок з Юрієм Єрмолаєвим обірвався. Рідні допускають, що він потрапив у полон. 40-річний активіст, ветеран АТО/ООС, випускник Київського університету імені Бориса Грінченка Юрій Вікторович Єрмолаєв загинув 20 березня 2022 року в місті Буча. Окупанти вбили Героя пострілом у скроню у приміщенні міського дитячого садка.

У 2022 році Юрію Вікторовичу Єрмолаєву присвоєно звання «Почесний громадянин міста Буча» та відкрито дошку пам’яті на будівлі школи, де він навчався.