Вебінари від Європейської асоціації університетів (ЄАУ)

Участь є безкоштовною та відкритою для всіх членів ЄАУ та інших зацікавлених сторін у сфері реформування вищої освіти. Робоча мова – англійська. 

Дата та час

Програма

17.04.2020

14.00-15.00 за CET – Central European Time

Вебінар «Сила у кількості - чи можуть альянси університетів змінити хід гри?»

Стратегічне транснаціональне співробітництво між університетами стає все більш поширеним у вищій освіті. Наприклад, Ініціатива Європейської Комісії Європейських Університетів викликала широкий інтерес, створивши мережі, де університети можуть працювати над розробкою спільних стратегій та пріоритетів. Цей веб-семінар дослідить переваги та проблеми, пов’язані з іншими моделями спільної роботи. Учасники будуть проінформовані про результати недавнього опитування ЄАУ щодо стратегічного співробітництва, висвітлюючи сферу співробітництва з університетами за географічними та тематичними показниками, а також окреслюючи проблеми спільної роботи. Спікери:

·        Vanessa Debiais-Sainton, Head of Higher Education Unit, DG Education, Youth, Sport and Culture, European Commission

·        Dorothy Kelly, Vice-Rector for International Relations, University of Granada, Spain

·        Rasmus Larsen, Provost, Technical University of Denmark

·        Chaired by Thomas Jørgensen, Senior Policy Coordinator, EUA

Реєстрація відкрита:

https://eua.clickmeeting.com/295669155/register

 

22.04.2020

14.00-15.00 за CET – Central European Time

Вебінар «Сприяння соціетальній активності університетів»

Цей веб-семінар включає презентації двох підходів до вирішення суспільної відповідальності вищої школи. На одному із них буде представлено імплементацію європейської рамки по залученню громадськості до вищої освіти на інституційному рівні.

Інша презентація продемонструє зусилля одного університету задля підтримки дослідників у групі ризику та сприяння академічній свободі.

Спікери:

·        Snježana Prijić Samaržija, University of Rijeka, Croatia and Ninoslav Šćukanec Schmidt, Institute for the Development of Education, Croatia

·        Orla Duke, Programme Manager Scholars at Risk Europe, Maynooth University, Ireland

·        Tia Loukkola, Director, Institutional Development Unit, EUA

Реєстрація відкрита:

https://eua.clickmeeting.com/annual-conference-webinar-2-promoting-universities-societal-engagement/register?_ga=2.40606308.759713910.1585742238-1426595172.1566914593

 

24.04.2020

14.00-15.00 за CET – Central European Time

Вебінар «Покращення за допомогою партнерства»

Цей веб-семінар представляє дві ініціативи вищих навчальних закладів, які застосовують спільний підхід до вирішення та виконання ролі університетів у суспільстві: одна через наукове спілкування, інша через інструмент оцінки впливу академічних партнерств на права людини.

Спікери:

·        Patricia Heerekop, Head of Communications & Public Affairs, Association of Universities in the Netherlands (VSNU)

·        Koen Verlaeckt, Secretary General, Flemish Interuniversity Council, Belgium

·        Chaired by Amanda Crowfoot, Secretary General, EUA

 

Презентація «Університети Нідерландів для громадськості»

 Голландські університети зобов’язані публічно пропагувати наукові дослідження та активно повідомляти свої дослідження широкій громадськості. Загалом, спілкування про науку насамперед часто доходило до тих, хто вже цікавиться наукою. Тому голландські університети спільно зобов’язалися створити фонд «Universiteit van Nederland» як спільну платформу для залучення широкої аудиторії. Тут вчені можуть інноваційно та привабливо ділитися своїми знаннями з широкою громадськістю за допомогою безкоштовних цікавих відео лекцій та розповсюдження їх через YouTube, веб-сайти, телебачення, подкасти та статті у газетах.

 

Презентація «Оцінка впливу національних та міжнародних академічних партнерств на права людини: інноваційний інструмент міжвузівського розвитку»

Як ключові соціальні суб'єкти, університети пов'язані з  національним та міжнародним законодавством про права людини. Однак вони повинні виходити за рамки цього, пропонуючи своїм дослідникам та особам, які приймають рішення, основну інформацію про те, що таке права людини, як можна виявити потенційні ризики та як можна запобігти можливим порушенню прав людини в майбутньому. Фламандська міжвузівська рада (VLIR) розробила засоби та методи для вирішення цього делікатного питання. Це результат рівноваги між принципами прав людини та реальністю стратегічних пріоритетів, які регулюють політику університету щодо досліджень, вищої освіти, міжнародних відносин та корпоративного управління.

Реєстрація відкрита:

https://eua.clickmeeting.com/338768664/register

 

Більш детальна інформація за посиланням: https://www.eua.eu/events/122-2020-eua-annual-conference-webinar-series.html?utm_source=flexmail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=reminder2020euaannualconferencewebinarseries401reminder2020euaannual2020040&utm_content=eua+is+offering+webinars