05.10.2023 – Інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідження»

05.10.2023 – Інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідження»

05 жовтня 2023 року

Київський університет імені Бориса Грінчека

 

 

05 жовтня 2023 року у рамках Школи академічної доброчесності Київського університету імені Бориса Грінченка на Факультеті психології, соціальної роботи та спеціальної освіти відбувся інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідження».

Участь у заході взяли магістранти, аспіранти та викладачі Факультету, зокрема Вадим ЛЮТИЙ, кандидат педагогічних наук, доцент, гарант освітньо-професійної програми «Соціальна робота» та Тетяна СПІРІНА, кандидат педагогічних наук, доцент, гарант освітньо-професійної програми «Соціальна педагогіка».

Анастасія КОТЕЛЕВЕЦЬ, голова Наукового товариства Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, аспірантка спеціальності «Соціальна робота» актуалізувала знання учасників заходу щодо змісту порушень академічної доброчесності та відповідальності за них. Зосередила увагу на нормативно-правовій базі, зокрема Положенні про академічну доброчесність науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Ірина МУЗИЧЕНКО, кандидат психологічних наук, заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, розказала детально про перевірку робіт на текстові збіги за допомогою програми Strikeplagiarism. Показала як саме можна самостійно ознайомитись з деталями процедури перевірки, розказала про коефіцієнти та на що саме варто звернути увагу під час написання кваліфікаційних робіт аби не виникало проблем під час фінальної перевірки роботи на текстові збіги.

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити запитання та отримати відповіді на них. У підсумку здобувачі зазначили, що зустріч була корисною та актуальною.

Нехай все буде #Dobro_чесно!

Інтерактивний семінар
Інтерактивний семінар
Інтерактивний семінар
Інтерактивний семінар
Інтерактивний семінар
Інтерактивний семінар