21 квітня 2012 року за сприяння Головного управління сім’ї, молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету стартував один із найбільш вагомих спортивно-масових заходів - традиційний Олімпійський день. У його відкритті взяли участь Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко, автор ідеї проведення Олімпійського дня в Україні, президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, старший директор з розвитку бізнесу МакДональдз в Україні Андрій Лук’яненко, уславлені спортсмени та юні олімпійці.
Дмитро Табачник зачитав вітання Президента України Віктора Януковича учасникам та організаторам Олімпійського дня. Від себе Міністр зазначив: «Нехай кожного дня все більше людей приєднуються до чудового гасла, яке виголосив легендарний Олімпійський чемпіон Сергій Бубка – «приєднуйся до занять спором, приєднуйся до Олімпійського руху, приєднуйся до фізичної культури».
Легкоатлетичні забіги, конкурси графіті, карикатур та малюнку на асфальті, олімпійська вікторина, веселі конкурси від аніматорів та розіграші олімпійських призів, в яких брали участь усі бажаючи не залежно від віку та фізичної форми – все це створило незабутню атмосферу свята спорту. Окремо слід відзначити нову традицію, яка започаткована минулого року і встигла полюбитися багатьом – розминка з олімпійцями. Цього разу свій комплекс фізичних вправ демонстрували чемпіони та призери Олімпійських та Юнацьких Олімпійських ігор – Олена Садовнича, Анна Сорокіна, Роман Гонтюк, Георгій Зантарая, Олег Степко.
На традиційному Олімпійському дні Київський університет імені Бориса Грінченка гідно представили студенти Гуманітарного інституту спеціальності «Фізичне виховання» та «Іноземна філологія».
Своєю активною участю, грінченківці впевнено ствердили пріоритети спорту, фізичної культури, олімпійського руху та пропаганди здорового способу життя у традиціях нашого Університету.

Урочисте відкриття Олімпійського дня
Дмитро Табачник зачитує вітання від Президе...
Грінченківці готові до старту
Пробіг під каштанами