Пізнавальний проєкт «Nota bene»

Nota bene — нотатка, яка ставиться на берегах навпроти тексту для виділення його найважливіших частин, на які слід звернути особливу увагу. Таке визначення дає словник.

«Nota bene» - так назвали у Київського Університету імені Бориса Грінченка започаткований в умовах карантину постійно діючий пізнавальний проєкт, який полягає у записі та поширенні на ютуб-каналі освітнього закладу просвітницьких відеолекцій, відеосюжетів на теми:

- соціальна комунікація та соціальне середовище;

- соціальне та психологічне допомога в умовах пандемії для боротьби з депресією;

-інформаційна культура та безпека в Інтернеті;

- медіаграмотність.

У ІІ семестрі 2020/2021 навчального року в рамках проєкту в соцмережах було розміщено 10 відеороликів, різноманітних за тематикою та виражальними засобами.

У роботах Інституту філології було висвітлено інформацію про те, що знають українці про Італію, Китай, Польщу, Японію. Сюжети виявились динамічними, цікавими, пізнавальними. Перебуваючи на вулицях столиці, студенти навчального підрозділу опитували перехожих: і про культуру, і про традиції, зокрема і традиційні страви, і про те, з чим асоціюється в уяві українців країна. А ще – просили назвати столицю країни, пригадати хоча б декілька слів італійською, китайською, польською, японською мовами…

Авторству студентів-філологів належать також відеоролики, у яких йшлося про таємниці рідної української мови, про фах перекладача…

Факультет інформаційних технологій та управління відзняв ролик, який навчить безпечному користуванню Інтернетом і вдосконалить знання англійської.

Емоційна розповідь про трагічну сторінку в історії кримськотатарського народу - депортацію 1944 року, яка була визнана геноцидом, – тема відео Історико-філософського факультету.

У центрі уваги відеозанять, знятих студентами Факультету права та міжнародних відносин, стали: розгляд Статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», відповідно якої вся сфера обслуговування має перейти на українську з16 січня 2021 року, та Статті 11 Закону України «Про захист персональних даних».

Кожен охочий, переглянувши відеоролики проєкту «Nota bene», зможе збагатити свій кругозір, отримати корисну інформацію, а також запропонувати увазі свої роботи на актуальні теми.

Тож бажаємо тим, хто ще не знайомий з відеопродукцією пізнавального проєкту, цікавих переглядів, а авторам – натхнення.

До зустрічі у соцмережах Університету Грінченка наступного навчального року.