Студенти Університету Грінченка взяли участь у вишколі «Захисник Києва»

Війна російської федерації проти України докорінно змінила життя сучасної молоді. За час повномасштабного вторгнення молоді патріоти усвідомили - маєш бути не тільки готовим  у будь-який момент стати на захист своєї Батьківщини, свого народу, його свободи, мови та культури, а й вміти  робити це кваліфіковано.   

З 15 по 19 травня 2023 року  студенти Університету Грінченка взяли участь у вишколі «Захисник Києва». Проєкт організовано для студентів столичних закладів вищої освіти за  ініціативи Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та ГО «Альфа селф дефенс». Метою проєкту є збільшення чисельності молоді, котра має навички надання першої допомоги потерпілому в умовах надзвичайних ситуацій, ознайомлення з алгоритмом надання допомоги під час війни за стандартами НАТО, навчання правильному поводженню із незнайомими предметами, схожими на вибухівку або предметами, залишеними внаслідок ведення бойових дій, формування базових навичок поводження зі зброєю, яка є на військовому озброєнні України, і, як довготривала перспектива, – підготовка молодого покоління  до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Здобувачі освіти нашого Університету пройшли  інтенсив з тактико-спеціальної підготовки, мінно-саперної справи, тактичної медицини, основ військової топографії, радіорозвідки, розвідувального патрулювання, алгоритму планування бойової операції…  Втомлені,  але задоволені результатом дівчата і юнаки отримали сертифікати, які підтверджують успішне засвоєння  спецкурсу.

Україна Переможе!