Відкриття виставки художніх творів викладачів та студентів «Незламні. Мистецтво під час війни»

28 вересня 2023 року в галереї імені Віктора Огнев’юка  відбулася урочиста церемонія відкриття виставки «Незламні. Мистецтво під час війни»» і фотоекспозицій, присвячених працівникам Університету Грінченка – захисникам і захисницям України та студентам і випускникам Університету, які загинули захищаючи Україну.

Сьогодні, під час російсько-української війни, кожен українець боронить свій фронт: не лише військовий, волонтерський, гуманітарний, інформаційний, а й мистецький. Відчуття єдності, культурної ідентичності та мистецької сили стають особливо важливими для нації. Коли кожен день є випробуванням для національного духу, виставка «Незламні. Мистецтво під час війни» — це прояв творчого єднання викладачів і студентів, їхня рефлексія на події сьогодення, пошук нових значень, утвердження віри у нашу Перемогу.

Звертаючись до присутніх, голова Національної спілки художників України, заслужений художник України, кандидат мистецтвознавства Костянтин Чернявський наголосив: «Так, саме незламні! Українські митці продемонстрували незламність, відображаючи героїчне сьогодення українського народу. Незламність і на полотнах, які експонуються на виставці… Всі роботи були написані після повномасштабного вторгнення».

Фотоекспозиція, присвячена працівникам Університету – захисникам і захисницям України, - ще одна нагода подякувати колегам-грінченківцям, які мужньо боронять Батьківщину від рашистського окупанта. А світлини загиблих воїнів – студентів та випускників нашого навчального закладу - нагадують всім про те, якою дорогою ціною відвойовує Україна право на існування, на майбуття.