Відзначення Дня Збройних сил України в Університеті Грінченка

6 грудня українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День Збройних сил України. Українська армія нині – це загартоване у боях, професійне, вмотивоване військо, сила і гордість нашої Батьківщини. Наша армія – наш надійний щит, запорука міцності української державності, наша віра і любов, наша опора і шанс на майбутнє.

В Університеті Грінченка попри повітряну тривогу у рамках відзначення Дня збройних сил України відбувся ряд заходів.

У навчальному корпусі на Левка Лук’яненка, 13б відкрили Галерею пам’яті студентів та випускників Університету Грінченка, які загинули у російсько-українській війні. Серед світлин загиблих – фото героїв-воїнів, які з перших днів повномасштабної війни стали на захист рідної землі, заплативши за нашу Перемогу найдорожчу ціну. Звертаючись до присутніх на заході Проректор, Голова комісії з реорганізації Олександр ТУРУНЦЕВ зазначив:“Наша шана тим, хто дає нам сьогодні можливість навчатись, працювати… 13 грінченківців загинули, боронячи Батьківщину від російських окупантів. Будьмо гідні пам’яті загиблих героїв”.

Грінченківці вшанували пам’ять загиблих героїв-воїнів, усіх, кого ворожі обстріли навіки вирвали з обіймів рідних, хвилиною мовчання.

День Збройних сил України сьогодні - це не лише свято професійних військових, а важлива подія для всієї країни – кожного добровольця, усіх, хто допомагає українським воїнам, донатить на армію, волонтерить, лікує поранених.

Грінченківська спільнота постійно реалізує волонтерські проєкти для допомоги військовим і волонтерам, адже історія нас вчить, що український народ перемагає тільки тоді, коли ми єдині, коли ми діємо разом, захищаючи все те, що нам дороге…

6 грудня в Університеті відбувся благодійний аукціон творів мистецтва «Університет Грінченка – Янголам-Охоронцям – Збройним Силам України». Усі охочі мали можливість, придбавши живописну роботу чи витвір декоративно-прикладного мистецтва, перерахувати кошти на потреби Збройних сил України. Загальний збір з аукціону склав 140 тисяч 717 гривень.