Вшанування пам’яті Бориса Грінченка

6 травня 2024 року, в день 114-х роковин смерті Бориса Грінченка, студенти та співробітники Київського столичного університету імені Бориса Грінченка зібралися, щоб вшанувати пам’ять видатного українця, головним змістом і сенсом життя котрого стала боротьба за формування української нації, становлення Самостійної Української Держави.

Меморіальний захід традиційно розпочався з покладання квітів до пам’ятника Борису Грінченку. Виконуючий обов’язки ректора Олександр Турунцев, звертаючись до присутніх, зазначив: «На пам’ятнику написано: «Україна. В цьому слові для мене все». Мені дуже приємно, що ми наслідуємо ідеї, втілюємо у життя те, що заповідав Борис Дмитрович Грінченко. Ми будемо завжди пам’ятати цю визначну постать».

Для здобувачів освіти було проведено екскурсію «Гортаючи останні сторінки життя Бориса Грінченка: спогади його друзів та соратників у рефлексії сьогодення», організовану співробітниками Музею Бориса Грінченка спільно з ініціативною групою викладачів та студентів.

Представники студентського самоврядування Університету поклали квіти до родинного поховання Грінченків на Байковому кладовищі.

Заходи зі вшанування пам’яті Бориса Грінченка відбулися в усіх структурних освітніх підрозділах університету. Серед цікавих проєктів, реалізованих в Університеті – круглий стіл «Словник української живої мови» (Факультет української філології, культури і мистецтва); відеогалерея осучаснених образів Бориса Грінченка «Борис Дмитрович очима грінченківців» (Факультет права та міжнародних відносин); онлайнова фотовиставка «Під сільською стріхою» та відкрита лекція «У пошуках української національної ідентичності (ХІХ-ХХ ст.)» (Факультет образотворчого мистецтва і дизайну); літературний вечір читання творів Бориса Грінченка (Факультет східних мов); музична імпреза «Поезія Бориса Грінченка» та відеолекторій «Багатогранна постать Бориса Грінченка» (Фаховий коледж «Універсум).