Участь Університету в заходах з нагоди Міжнародного дня захисту дітей в Оболонському районі столиці

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей студенти та викладачі Університету Грінченка завітали до дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району столиці, щоб подарувати дітям свято. Захід реалізовано у межах соціального проєкту «З Києвом і для Києва» спільно з Відділом культури Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації.

Як би складно не було нині, в умовах російсько-української війни, питання захисту дітей в Україні є як ніколи актуальним, маленькі українці потребують всебічної уваги та турботи. На цьому акцентували увагу, звертаючись до присутніх на святі, голова Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації Кирило Фесик та проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Костянтин Бацак.

Волонтери-грінченківці з Факультету суспільно-гуманітарних наук, Факультету права та міжнародних відносин, Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту, Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, Факультету педагогічної освіти, Факультету образотворчого мистецтва і дизайну, Факультету музичного мистецтва і хореографії запропонували для юних оболонців низку майстер-класів. Серед них – майстер-класи з ліплення трипільських фігурок, виготовлення ляльок-мотанок та витинанок «Дерево життя» та ін. Долучившись до виготовлення керамічних виробів на гончарному крузі, усі охочі мали можливість відкрити для себе давнє ремесло – гончарство. А ще власноруч виготовити штамп із зображенням символу столиці – каштана та створити з пластиліну та гофрованого паперу «Веселкову паву». Для тих, хто не може уявити себе без активного руху, відбулись майстер-клас з хореографії та спортивна руханка. Школярі дізналися секрети неповторного звучання флейти. Учасники в ігровій формі занурилися у світ можливостей власних особистісних ресурсів, перенеслися у далеке минуле, ознайомившись із виставкою середньовічної зброї, обладунків та одягу.

Святковий настрій допомогли створити виступи кобзаря, співака та декламатора – заслуженого артиста України Тараса Постнікова, учасників університетської вокальної студії «Subito» та вихованців школи мистецтв №5.

Яскравим, наповненим веселими розвагами, позитивними емоціями, незабутніми враженнями – таким запам’ятається свято дітям Оболоні.