Загальноєвропейський онлайн-хакатон #EUvsVirus

04 24 26 EUvsVirus Hackathon

 

Шановні викладачі та студенти!

Єврокомісія у тісній співпраці з країнами-членами ЄС, кейс-спільнотою CASERS та іншими організаторами національних хакатонів з усієї Європи запустила загальноєвропейський онлайн-хакатон для подолання викликів, спричинених коронавірусом.

#EUvsVirus Hackathon — це майданчик для комунікації громадянського суспільства, інноваторів, підприємців, студентів, викладачів, навчальних закладів та інвесторів з усієї Європи для розробки інноваційних рішень проблем, пов’язаних з коронавірусом.

Хакатон відбудеться 24, 25 та 26 квітня 2020 року й охоплює категорії проблем, які потребують короткотермінових рішень:

  • здоров'я та життя;
  • збереження бізнесу;
  • дистанційна робота та освіта;
  • соціальна та політична згуртованість;
  • digital finance;
  • інші виклики.

Європейський комісар з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Марія Габріель сказала: «Цей загальноєвропейський хакатон є прикладом того, як Європа може об’єднатися у кризові періоди. Надихає бути свідком цього прояву солідарності нашої спільноти інноваторів. Наші найталановитіші розуми зроблять все можливе, щоб знайти рішення проблем, пов’язаних з коронавірусом, та підтримати наших громадян. Це європейська інновація в дії».

У хакатоні беруть участь усі 27 держав-членів ЄС, а також Україна, Норвегія, Ізраїль та Швейцарія, країни, приєднані до програми «Горизонт 2020» (програми ЄС для досліджень та інновацій). Рішення переможців будуть запрошені приєднатися до Європейської платформи інноваційної ради, яка сприятиме зв’язкам з кінцевими споживачами (наприклад, лікарнями) та надасть доступ до інвесторів, фондів та інших можливостей фінансування з усієї Єврокомісії.

Застосуй свої навички з користю у #EUvsVirus!

Деталі та реєстрація: https://euvsvirus.org/

 

 
Створено: 17/04/2020 14:04