Зустріч з Андреасом Каппелером – професором східноєвропейської історії Віденського університету, дійсним членом Австрійської академії наук та іноземним членом Національної академії наук України

Дата проведення: 22 травня 2019 року
Місце проведення: вул. Маршала Тимошенка, 13-Б, зала Вченої ради Університету (ауд.227)
Час проведення: 10.00-11.20

 

22 травня 2019 року запрошуємо всіх охочих на зустріч з Андреасом Каппелеромшвейцарським та австрійським істориком, фахівцем із українсько-російських відносин, професором східноєвропейської історії Віденського університету, дійсним членом Австрійської академії наук та іноземним членом Національної академії наук України, разом з професором Ярославом Грицаком очолює роботу австрійсько-української історичної комісії.

Андреас Каппелер є одним з найавторитетніших фахівців зі східноєвропейської історії у світі. Кілька монографічних праць професора, численні статті та збірники статей за його редакцією виходили друком в українських перекладах і зробили вагомий внесок у розвиток історичної науки в Україні.

Під час зустрічі, яка відбудеться в Університеті Грінченка 22 травня, відбудеться презентація останньої книги Андреаса Каппелера «Нерівні брати: українці та росіяни від середньовіччя до сучасності». Українське видання (переклад Володимира Кам’янця) вийшло у «Видавництві 21».

Захід організовано спільно з «Видавництвом 21» за підтримки Посольства Австрії в Україні, Австрійського культурного форуму в Києві та Австрійського бюро кооперації у Львові.

 
Створено: 20/05/2019 15:12