Конференція трудового колективу

IMG_862631 травня 2012 р. о 13:30
вул. Тимошенка, 13-Б
Актова зала

 

31 травня 2012 року відбулася Конференція трудового колективу нашого Університету. Захід організовано відповідно до ст. 32, 37 Закону України «Про вищу освіту», Статуту Університету, наказу ректора № 255 від 04.05.2012р. «Про скликання конференції трудового колективу Університету».

До складу постійно діючої президії, обраної відповідно до протоколу № 1 Конференції трудового колективу від 17. 01. 2012 р., увійшли:

  1. В. О. Огнев’юк – ректор Університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України.

  2. О. П. Турунцев – проректор з організаційних питань та адміністративно-господарської роботи.

  3. О. Ф. Трухан – кандидат педагогічних наук, Голова первинної профспілкової організації.

  4. Н. М. Дика – кандидат філологічних наук, доцент.

На порядку денному – три питання:

  1. Про нову редакцію «Правил внутрішнього розпорядку».

  2. Про зміни та доповнення до Колективного договору між адміністрацією Університету та первинною профспілковою організацією.

  3. Різне.

 

Згідно з реєстрацією у Конференції взяли участь 257 делегатів з усіх університетських структурних підрозділів.

З інформацією щодо нової редакції «Правил внутрішнього розпорядку» виступив Голова президії Конференції трудового колективу О. П. Турунцев. Він нагадав історію цього документу, яка бере початок від 04.12. 2008 року, та окремо зупинився на розділах, що зазнали певних змін. Олександр Петрович зазначив, що над «Правилами…» працювали всі структурні підрозділи, вносили у них зміни та доповнення.

З цього питання виступили: О. Є. Бондарева, директор Гуманітарного інституту, доктор філологічних наук, професор; О. В. Кочерга, заступник директора ІППО, кандидат педагогічних наук, доцент та О. М. Овчаренко, викладач образотворчого мистецтва Університетського коледжу. Висловлюючи думку фахівців своїх підрозділів, вони щиро підтримали нову редакцію документу, схвально відгукнулися про чіткі та конкретні формулювання його позицій, де враховано усі нюанси навчально-виховного процесу.

Про зміни й доповнення до Колективного договору доповів Голова первинної профспілкової організації О. Ф. Трухан. Він зазначив, що об’єктом уваги тих, хто долучився до оновлення документу, стали дві позиції: індивідуальний графік робочого дня та оплата праці й доплати.

Рішення Конференції трудового колективу щодо першого і другого питання – схвалити зміни й доповнення до названих документів, затвердити їх.

Третє питання «Різне» складалося з двох частин: вручення нагород і виступ ректора. Так, нагрудним знаком «За особистий внесок у розвиток Університету» нагороджено О. Ф. Трухана і Л. О. Соловець, кандидата педагогічних наук, викладача циклової комісії української мови та літератури Університетського коледжу. Грамотою Університету нагороджено Г. С. Поротнікову, старшого викладача кафедри педагогіки Педагогічного інституту – за багаторічну сумлінну працю та особистий внесок у розвиток дошкільної освіти, виховання й навчання студентської молоді Університету.

Ректор В. О. Огнев’юк висловив велику подяку професорсько-викладацькому колективу за роботу протягом навчального року. Він зазначив, що 1609 цьогорічних випускників – цифра солідна, що з 367 студентів, котрі підлягають розподілу, 323 працюватимуть у Києві і що підготовлені нашим Університетом молоді фахівці користуються великим попитом у столичних навчальних закладах. Це свідчить передусім про те, що Київський університет імені Б. Грінченка повною мірою виконує свою місію, працює з великим коефіцієнтом корисної дії.

Віктор Олександрович зауважив, що Університету вдалося вибудувати струнку систему фахової підготовки, за якої кожен має можливість пройти шлях безперервної освіти – від студента коледжу до висококласного професіонала з ученим ступенем. І щоби й надалі високо тримати планку, не маємо зупинятися на досягнутому. Саморозвиток і самовдосконалення – це і є відповідність вимогам дня сьогоднішнього й гарант високої якості навчально-виховного процесу у цілому.