День фізичної культури та спорту

IMG 99977 вересня 2012 р.

8.30

вул. Тимошенка, 13-Б

З нагоди Дня фізичної культури та спорту України в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулись урочистості. Вранці керівництво Університету, викладачі та студенти кафедри фізичного виховання зустрілися у конференц-залі. Ректор Віктор Огнев’юк сердечно привітав усіх зібравшихся з святом та подарував кафедрі спортивний інвентар. У форматі діалогу було розглянуто нагальні питання, такі як стажування викладачів фізкультури закордоном, створення нових спортивних секцій та ін.

Святкування продовжилось спортивними змаганннями. У програмі були: легкоатлетичні забіги, естафети, турніри з окремих видів спорту тощо, в яких взяли участь студенти всіх курсів Університету. І, звичайно, не обійшлось без кубків і медалей переможцям.

День фізичної культури та спорту був започаткований Президентом України Леонідом Кравчуком у 1994 році. В цей день вся країна згадує імена Олега Блохіна, Ірини Дерюгіної, Лариси Латиніної, Віталія та Володимира Кличків, Яни Клочкової, Ганни Безсонової, Жанни Пінтусевич та інших видатних спортсменів України всіх часів.