Гостьова лекція "Соціальні аспекти Вальдорфської педагогіки"

IMG 413404 жовтня 2012
вул. Тимошенка 13-Б

04.10.2012 пані Франческа Хіусано в рамках проекту, який впроваджується в нашому Університеті спільно з Міжнародною асоціацією з Вальдорфської педагогіки (м. Кассель, Німеччина), провела  гостьову лекцію «Соціальні аспекти Вальдорфської педагогіки".
Тема лекції була зосереджена на конкретному аспекті колегіальної роботи у Вальдорфській школі. Під час лекції були представлені реальні практичні дослідження (кейси), на прикладі дитячих малюнків продемонстровано процес вивчення дитини (child study) – специфічна форма дослідження учня, розроблена вальдорфським рухом.

Пані Франческа Хіусано народилася в Римі. У 2000 році після, закінчення університету "La Sapienza", отримавши освіту в галузі філософії і історії, переїхала до Швейцарії, де навчалася у Вальдорфському трейнінговому центрі, після чого викладала три роки в школі. Цей напрямок в педагогіці настільки зацікавив пані Хіусано, що вона вирішила більш детально вивчити рух вальдорфських шкіл в усьому світі і близько року подорожувала по таким країнам як США, Індія, Україна,Росія,Італія.
Після вражень і досвіду, отриманих під час подорожей, п.Хіусано відчула необхідність поглибленого вивчення вальдорфських принципів і незабаром отримала ступінь магістра в галузі освіти в Плімуті (Англія).  Зараз працює в Німеччині в Міжнародній асоціації з Вальдорфської педагогіки. Її завданням є наставництво і консультування вальдорфських шкіл в Румунії та Україні, також, проведення семінарів та лекцій для вчителів.