Співпраця з Чженцзянським педагогічним університетом (Китай)

pidpis1

У період з 2 по 11 травня 2008 р. у Чженцзянському педагогічному університеті (Китайська Народна Республіка) перебувала з візитом українська освітянська делегація, до складу якої входив ректор Київського міського педагогічного університету імені Б.Д. Грінченка, професор Віктор Огнев’юк.

Зустрічі та перемовини, реалізовані під час візиту, дозволили визначити цілу низку взаємних інтересів і намірів щодо міжнародної співпраці між університетами у світлі розвитку педагогічної освіти. Досягнуті домовленості планується зафіксувати під час підписання Угоди про співпрацю між університетами 28 травня 2008 р. у Київському міському педагогічному університеті імені Б.Д. Грінченка під час візиту китайської делегації в Україну. Чженцзянський педагогічний університет ( www.zjnu.edu.cn ) має у своїй структурі 17 інститутів та здійснює підготовку студентів за 54 спеціальностями. Основним профілем університету є підготовка педагогів. На даний час в університеті навчається понад 25 тис. студентів (з 20 країн світу) та працює 2388 співробітники, з яких 1262 – викладачі. Університет здійснює співробітництво з 77 освітніми установами з 40 країн світу. Зокрема, за участі Університету в Україні відкритий Інститут Конфуція на базі Луганського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка. Підписання Угоди про співпрацю Університетами дозволить сприяти реалізації наступних завдань і заходів задля розвитку педагогічної освіти:

  • здійснювати обмін викладачами з метою викладання в університетах відповідних курсів (наприклад, китайська мова, російська мова, музика, образотворче мистецтво, фізичне виховання тощо);
  • реалізовувати програми обміну студентами;
  • сприяти вивченню китайської мови та культури в Україні;
  • здійснювати спільні наукові дослідження у педагогічній сфері;
  • організовувати та проводити спільні міжнародні конференції, семінари, освітні проекти і програми тощо.

Контактна особа: проректор Київського міського педагогічного університету імені Б.Д. Грінченка Світлана Калашнікова.