Громадські слухання «Бюджет Києва-2013: Гуманітарна складова»

IMG 515330 січня 2013 року
вул. Тимошенка 13б

 

30 січня 2013 року у стінах нашого Університету пройшли громадські слухання «Бюджет Києва-2013: Гуманітарна складова» за участі Голови Київської міської державної Адміністрації Олександра Попова. На слуханнях були присутні Директор Департаменту освіти і науки Оксана Добровольська, голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь,  ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, голови районних державних адміністрацій, керівники районних управлінь освіти, голови первинних профспілкових організацій та керівники навчальних закладів столиці.
На заході обговорювалися питання розвитку столичної освіти та її фінансування у 2013 році, формування міського бюджету, збереження 20% муніципальної стимулюючої надбавки працівникам освіти та соціального захисту освітян.
Олександр Попов зазначив, що із урахуванням складної ситуації щодо наповнення і формування бюджету, міська влада розробила свій механізм виплати стимулюючої надбавки, а також розповів про подальшу діяльність програми будівництва житла для працівників сфери освіти.
 Взаємодії освітян та київської міської влади, вирішенню проблем в галузі освіти та перспективам її розвитку було присвячено доповідь Олександра Яцуня. У своєму виступі він проінформував, що у 2012 році відбулося більше 10 зустрічей освітян із керівництвом міста, що сприяло конструктивному діалогу та налагодженню партнерства, яке дозволить і надалі покращувати столичну освіту.
Про основні напрямки розвитку освіти Києва у 2013 році доповіла Оксана Добровольська. Пріоритет надаватиметься збільшенню коштів на оздоровлення дітей вчителів, створенню єдиної електронної системи управління освітою міста, реконструкції шкіл, заміні технологічного обладнання та іншим заходам, що покращуватимуть стан освіти міста.
Усі учасники Громадських слухань мали можливість поставити свої запитання доповідачам і взяти участь в обговоренні стратегії та перспектив розвитку освіти Києва.