Прес-конференція «Сучасна бібліотека в інформаційному просторі»

IMG 606721 лютого 2013 року
вул. Маршала Тимошенка 13-б, ауд. 111

 

 

 

У рамках тижня Гуманітарного інституту кафедра реклами та зв’язків з громадськістю 21 лютого провела прес-конференцію «Сучасна бібліотека в інформаційному просторі».
Учасники прес-конференції:

  • Вилегжаніна Тамара Ізмайлівна –  генеральний директор Національної парламентської бібліотеки України, кавалер ордена княгині Ольги III ступеня, заслужений працівник культури України.
  • Скорохватова Алла Віталіївна – генеральний директор Національної історичної бібліотеки України.
  • Саприкін Георгій Анатолійович – директор Державної бібліотеки України для юнацтва, кандидат педагогічних наук, доцент.
  • Романюк Ольга Іванівна – заступник директора Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.
  • Зотова Вікторія Анатоліївна – директор Бібліотеки Київського університету імені Бориса Грінченка.
  • Острікова Наталя Василівна – провідний бібліограф Київської обласної бібліотеки для дітей.

У заході взяли участь студенти спеціальності «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія», «Реклама та зв’язки з громадськістю» та студенти коледжу спеціальності «Бібліотечна справа»; викладачі та співробітники бібліотеки.
Тема прес-конференції дала можливість з максимальною повнотою розкрити стратегію підходу бібліотек від традиційного бібліотечного закладу до динамічного центру інформації, визначивши своїм пріоритетом розширення можливостей доступу користувачів до національних і світових інформаційних ресурсів. Було озвучено подальші перспективи бібліотек, пов’язані з їх розвитком і як важливими інститутами культури, і як інформаційними центрами, орієнтованими на широкий загал користувачів за постійного зростання обсягів електронної інформації.
Студенти активно дискутували під час заходу, долучаючись до бесіди  ставили питання, які їх цікавили.
Прес-конференція «Сучасна бібліотека в інформаційному просторі» започатковує реалізацію просвітницьких проектів, сприяючи розвитку держави та демократизації суспільства.
Модераторами заходу були: М.В.Макарова та К.І.Тишкевич.