Круглий стіл «Молодь як ресурс модернізаційної стратегії держави»

IMG 6057629 травня 2013 року
Київський університет Бориса Грінченка

 

 

 

29 травня 2013 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл на тему: «Молодь як ресурс модернізаційної стратегії держави». Цей захід на партнерських засадах підготували та провели студенти й викладачі нашого Університету та кафедри соціології Гуманітарного інституту Національного авіаційного університету.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися ініціатори зустрічі – проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, доцент Таїсія Юріївна Бєлофастова та завідувач кафедри соціології НАУ, кандидат педагогічних наук Олена Андріївна Хомерікі, побажавши усім плідної роботи та цікавих дискусій.

На сьогоднішній день молодь, безперечно, залишається тією рушійною силою, яка може кардинально вплинути на суспільне життя України, може визначити нові пріоритети та тенденції розвитку як економічної, так і політичної, соціально-культурної сфери. Не враховувати роль молоді, і в якому напрямі вона рухається – не враховувати реальну потенційну можливість суспільства. Тому в центрі обговорення постали питання, що є актуальними для сучасної молоді, зокрема: яку стратегію успіху обирає сучасна молодь? розвиток лідерських якостей сучасної молодої людини; проблеми і реалії соціального захисту молоді в Україні; молодь як учасник формування іміджу країни. Студенти підготували тематичні презентації, які активно обговорювалися усіма учасниками.

На завершення, Т.Ю.Бєлофастова наголосила на тому, що саме молодь виступає тим рушієм, що формує майбутнє будь-якої країни. Вивчення, дослідження проблем молоді та її ролі у суспільному житті є вкрай важливим і необхідним для успішного розвитку суспільства. Підбиваючи підсумки, О.А.Хомеріки запропонувала наступний круглий стіл з окресленої теми провести на базі Національного авіаційного університету.