Відкрита лекція професора Марини Толоу-Шамс

DSC0536627 вересня 2013 року
м. Київ, Інститут людини

 

 

 

27 вересня 2013 року Інститут людини відвідала професор Центру досліджень проблем СНІДу при Медичній школі імені Уоррена Алперта Університету Брауна США, психолог по роботі з персоналом госпіталю Род-Айленда, директор клініки з питань психічного здоров’я сімейного судуРод-Айленда Марина Толоу-Шамс з лекцією на тему: «Програми профілактики ризикованої поведінки для неповнолітніх в системі ювенальної юстиції США».

Захід відвідали не лише студенти інституту, а й дослідники у царині соціально роботи, працівники соціальної сфери та усі, кому була цікава тема виступу. Під час лекції було розкрито багато цікавих та хвилюючим майбутніх працівників соціальної сфери питань, зокрема, професор навела статистичні дані злочинів, які скоюють неповнолітні у США, підкреслюючи, що за останнє десятиріччя їх було зареєстровано більш ніж пів мільйона, а кожним десятим таким злочином, на жаль являється вбивство. Здивувала порівняльна характеристика ув’язнення неповнолітніх у інших країнах світу – тут США займає перше місце, в кілька разів перевищуючи держави з інших континентів.

 

Інститут людини Київського університету імені Бориса Грінченка щиросердно дякує пані Марині Толоу-Шамс за поповнення багажу знань з соціальної проблематики та отримання певних орієнтирів для проведення вітчизняних досліджень у цьому напрямку!