Благодійна акція Платформи Діалог Євразія в Університетському гуртожитку

DSC0536616 жовтня 2013 року
м. Київ

 

 

 

16 жовтня 2013 року Університетський гуртожиток приймав гостей – представників Платформи «Діалог Євразія» – Міжнародної недержавної організації, яка була створена у 1998 році. В її діяльності активну участь беруть вчені, громадські діячі, письменники, журналісти, митці, освітяни, студентство та всі небайдужі з більш, ніж 20 країн світу.

Платформа ставить перед собою завдання розвивати діалог між народами, що проживають в євроазійському регіоні. Одним із пріоритетів діяльності є впровадження соціально-культурних проектів, спрямованих на формування толерантності, розуміння та поваги до національних традицій різних народів.

До однієї з таких яскравих традицій мусульманської культури належить святкування Курбан Байрам у колі рідних та друзів, даруючи один одному подарунки. Цього року його відзначають 15 жовтня та впродовж двох наступних днів. Саме з нагоди цієї події було організовано зустріч студентів-мешканців Університетського гуртожитку з представниками Платформи «Діалог Євразія» в Україні, ініційовану Гьокханом Деміром.

Захід розпочався з привітання проректора з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Університету Таїсії Юріївни Бєлофастової. Далі викладач турецької мови Київського університету імені Бориса Грінченка Оксана Сергіївна Борак, яка одночасно є учасницею Платформи, розповіла про історію походження свята, про його суть, ініціювавши діалог, який студенти щиро підтримали. Студентка ІУ курсу нашого Університету спеціальності «Філологія іспанська, турецька», Призерка Всеукраїнської олімпіади з турецької мови (ІІІ місце) Катерина Ніколаєнко презентувала свій відео проект соціального спрямування, сюжет якого розповів присутнім про духовну основу свята Курбан Байрам і про ті добрі справи, що супроводжують його святкування мусульманами в Україні.

По завершенню зустрічі студенти висловили подяку за увагу до них, цікаве спілкування та подарунки. А на згадку про цю зустріч Таїсія Юріївна Бєлофастова від імені всіх грінченківців вручила Гьокхану Деміру оригінальний сувенір з українським колоритом. Первинна профспілкова організація студентів Київського університету імені Бориса Грінченка традиційно пригостила всіх присутніх святковим тортом.