Молоді вчені Університету досліджують життя Німеччини

DSC0536616 жовтня 2013 року
м. Штутгарт, Німеччина

 

 

 

16 жовтня 2013р. група молодих учених Університету в рамках проекту «Молодь змінить Україну» Благодійного фонду Богдана Гаврилишина відвідала м. Штутгарт (Німеччина), столицю землі Баден-Вюртемберг, потужний центр високих технологій та машинобудівної галузі.

Учені зустрілися із завідувачем кафедри управління відходами та викидами Інституту санітарної інженерії, якості водита управління відходами Штутгартського університету, доктором технічних наук Мартіном Рейзером, який розповів про систему охорони навколишнього середовища в Німеччині. У рамках зустрічі молоді вчені мали унікальну можливість відвідати водоочисну споруду.

17 жовтня група прибула до Мюнхена, серця Баварії, відомого туристичного, наукового та культурного центру. Молоді науковці відвідали Український вільний університет. Розмова з канцлером цього навчального закладу Андрієм Довганюком була присвячена не лише освітній діяльності Університету, а й дискусії щодо законодавчих особливостей Німеччини. Юрист за фахом, пан Андрій розповів чимало цікавого про освітнє законодавство загальнодержавного і федерального рівнів.

18 жовтня молоді вчені відвідали наукову лабораторію Німецького музею – одного з найбільших технічних музеїв Європи. Пані Таудель Вебер, учитель-практик і співробітник музею, ознайомила грінченківців з освітянськими програмами для учнів і студентів. Освітнє відділення докладає чимало зусиль, аби відвідування музею надавало підростаючому поколінню не лише теоретичні знання, але й практичні вміння.

Цього ж дня молоді вчені зустрілися з керівництвом Мюнхенського інституту іноземних мов і перекладу – ректором, професором, доктором філологічних наук Феліксом Майєром, завідувачами німецького та російського відділень, докторами Реґіною Фройденфельд та Катериною Венцль. Під час зустрічі були обговорені питання, пов’язані з особливостями вищої освіти Німеччини та України.