Презентація нової книги Юрія Афанасьєва «Неширокому колу відомі»

IMG 056716 грудня 2013 року
м. Київ, Київський міський будинок учителя

 

 

 

 

 

 

 

 

16 грудня 2013 року в Київському міському будинку учителя відбулася презентація нової книги завідувача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Київського університету імені Бориса Грінченка, доктора філософських наук, професора Ю.Л.Афанасьєва «Неширокому колу відомі».

Юрій Львович Афанасьєв народився на Вінничині, в м. Ямпіль. За базовою освітою і перший професійному досвіду - музикант. Надалі - вузівський викладач, менеджер освіти. Доктор філософських наук, професор, автор безлічі наукових, науково-популярних та публіцистичних праць. До поетичній формі висловлювання звернувся в зрілі роки. Опублікував 6 авторських збірок віршів, активно публікується у вітчизняних та зарубіжних літературних виданнях, виступає перед різними аудиторіями, в тому числі по радіо і телебаченню. Лауреат Восьмого ( 2008 ) і Дев'ятого ( 2009 ) поетичних турнірів в Дюссельдорфі.

На вечорі у виконанні Юрія Афанасьєва прозвучали поетичні замальовки, вірші, музичні композиції. Поезія завжди була "музикою слів". Тому не дивно, що вірші Юрія Афанасьєва легко лягають на музику, написану, до речі, теж самим автором. Книга, що написана у жанрі роману-спомину, відтворює широку панораму повсякденного життя в Україні 50 –70-х років ХХ століття, змальовує цілу галерею яскравих особистостей, які реально жили і діяли в ті часи.

Під час презентації автор читав прозаїчні та поетичні фрагменти зі своєї книги та виконував пісні, написані спеціально до цієї події. Це був вечір-імпровізація, інтимна сповідь автора про особисте та професійне життя. Юрій Афанасьєв вміє говорити просто про глибокі речі. Не боїться бути кумедним.

У програмі презентації брав участь автор музики цих пісень композитор та піаніст, Заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Полянський та Хор територіального центру соціального обслуговування Дарницького району м. Києва під керівництвом Анатолія Стратілата.

Виступи усіх учасників презентації були надзвичайно тепло сприйняті публікою, що заповнила у цей вечір Молодіжний зал Міського будинку учителя.