Круглий стіл “Шевченко - спогад майбутнього!”

14 березня 2014 року
м.Київ

 

 

 

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине...

От де, люде, наша слава,

Слава України.

Т.Г. Шевченко

 

 

14 березня 2014 року у бібліотеці Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл на тему “Шевченко  спогад майбутнього!”, організований Студентським науковим товариством.

Захід відвідали представники всіх структурних підрозділів Університету. Модератором круглого столу була Ташлай Анна, Голова Студентського наукового товариства Київського університету імені Бориса Грінченка.

Проректор з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Бєлофастова Таїсія Юріївна підкреслила актуальність життєвого та творчого досвіду Т.Г. Шевченка для нашого майбутнього і побажала студентам, щоб прагнення досліджувати щось нове завжди залишалося з ними.

У своїх доповідях студенти показали Тараса Шевченка як багатогранну особистість, і ще раз довели, що всесвітньовідомий поет був надзвичайно талановитим художником і людиною, яка переймалась освітою та долею простого народу. Учасники круглого столу представили Великого Кобзаря з досить несподіваної точки зори, як звичайну людину, як друга, як вчителя: 

  • Вернигоренко Ольга "Тарас Григорович Шевченко у спогадах сучасників" (Інститут суспільства); 
  • Дудар Марія "Актуальність поетичної творчості Кобзаря в ХХІ столітті" (Гуманітарний інститут); 
  • Фостій Юлія "Художня спадщина Т.Г. Шевченка" (Університетський коледж); 
  • Матузна Анна "Букварь Южнорусскій" як внесок Т.Г. Шевченка у педагогіку" (Педагогічний інститут); 
  • Франчук Дмитро "Автобіографізм як вияв психологізму у творчості Тараса Григоровича Шевченка" (Інститут людини).

 

Запропоновані доповіді не залишили нікого байдужим і викликали жваву дискусію. Учасники круглого столу переконались, що проведення подібних зустрічей значно розширює наш світогляд, дає можливість побачити щось нове у давно вивченому та знайомому.

Студентське наукове товариство вдячне всім присутнім за активність та обіцяє незабаром оголосити тему наступного заходу.

IMG_2192
IMG_2195
IMG_2199
IMG_2201