Урочиста церемонія підняття Прапора Європейського Союзу

21 березня 2014 року
м. Київ, вул. М. Тимошенка, 13-Б

 

 

 

 

Сьогодні, 21 березня 2014 року, відбулася історична подія – доленосна для всієї України. На саміті країн-членів Європейського союзу підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Кожний свідомий українець своїм стремлінням і активними вчинками зробив свій внесок у звершення цієї події. Нехай це буде першим кроком на шляху до стабілізації ситуації в нашій країні, ствердження європейських цінностей у суспільстві та гарантом нашого подальшого розвитку!

З цієї нагоди в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулося урочисте підняття прапору Європейського Союзу.

Ректор університету Віктор Огнев'юк зазначив: «Звісно, підписання угоди з Європейським союзом означає лише юридичний факт. Нам, усім українцям ще багато чого потрібно зробити для того, щоб побудувати дійсно правову державу, де буде панувати правопорядок, для того, щоб ми економічно здійснились, щоб мали свою потужну та дієздатну армію.

Я хочу подякувати кожному, хто з першого дня Євромайдану почав боротися за свободу і права. Я дякую всім, хто вийшов з нами 1 грудня на Майдан і ми заявили позицію всього університету. Я дякую членам ректорату за те, що вони не побоялися 30 листопада, в день побиття студентів та інших наших громадян, заявити рішучий протест проти свавілля влади. Ми були разом всі ці дні.

В першу чергу ми завжди маємо пам’ятати Небесну сотню і тисячі людей, скалічених в цій боротьбі. Але ми повинні надихатися духом перемоги і розуміти, що щоденною кропіткою працею ми станемо дійсно європейською країною.

Слава Україні!».

Під гімн Європейського Союзу студенти університету, які від першого дня вийшли на Євромайдан і до останнього дня брали найактивнішу участь у цій боротьбі, пронесли прапор крізь коридор, утворений студентами з золотими кульками-зірками до флагштоку та підняли прапор.

У церемонії взяли участь Студентський парламент, ректорат та представники усіх структурних підрозділів Університету.

Президент студентського парламенту університету Анастасія Григорук у своєму виступі згадала: «Ми - друзі, студенти, викладачі йшли всі разом, за наші ідеї, погляди, наше майбутнє. Студентська громада нашого університету виголосила своє бажання йти у напрямку євроінтеграції й ми хоч йшли важким шляхом з втратами, болем, горем, але ми дійшли наших омріяних зірок.

Ці 12 зірок також є символом оберегу матері Божої і я впевнена, що наша країна знайде своє місце під цими зірками, що символізують добро та захищатимуть нашу країну від усього лихого, злого та нечесного.

Ми усвідомлюємо, що Україні доведеться пройти ще багато випробувань та з допомогою наших нових партнерів ми все подолаємо. Давайте зараз порадіємо цьому зірковому моменту і побажаємо, аби наша країна йшла шляхом добра, справедливості та процвітання».

Відтепер поряд з прапорами України, Києва і Університету завжди майорітиме стяг Європейського Союзу!

Слава Україні!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10