Тематична програма - «Світоч української нації», присвячений 200-річному ювілею від дня народження Тараса Шевченка

20 березня 2014 року
м. Київ

 

 

 

20 березня 2014 року у рамках IV етапу соціального проекту «З Києвом і для Києва» студенти та викладачі нашого Університету вже традиційно, 4 рік поспіль, відвідали Київський міський шпиталь інвалідів та ветеранів ВВВ у смт. Пуща-Водиця з тематичною програмою - «Світоч української нації», присвячений 200-річному ювілею від дня народження Тараса Шевченка.

Такі зустрічі завжди виходять за рамки підготовленої теми, адже у концертному комплексі шпиталю, зустрічаються три покоління. Такі зустрічі важливі, як для студентів, так і для мешканців шпиталю. Заохочуючи молодь до активної участі у позанавчальній, громадській та культурно-масовій роботі у форматі агіт-бригад, ми тим самим, заохочуємо їх до важливості людського спілкування, набуття навичок «слухати і чути», «дивитись і бачити», бо тільки під час зустрічі людей різних вікових категорій важливим стає виховний аспект – виховання Людини.

Мешканці шпиталю завжди з нетерпінням очікують на приїзд грінченківців. Медичні працівники шпиталю констатують факт, що після відвідування шпиталю студентською молоддю поліпшується здоров’я пацієнтів: знижується тиск, проходить тахікардія. І для нас це дуже важливо, адже все що ми робимо, ми робимо щиро, віддаючи часточку нашого серця. Такі теплі відносини і дружня співпраця між шпиталем і нашим Університетом говорить про те, що всі учасники агіт-бригади небайдужі люди: методиста ВВТ Інституту мистецтв - Киреєву Ксенію завжди чекають і замовляють їй пісні, які хочуть почути; постійні члени агіт-бригади, студенти Інституту мистецтв – Колоколов Олександр, Прокопчик Юлія, Федоров Владислав, Маргарян Катерина, Іщенко Антон, Терещенко Дар’я та інші, завжди бажані гості, яких називають у шпиталі – «наші діти»; вихованці вокальної студії «Натхнення» разом з керівником - Машковською Наталією Вікторівною після блискавичної перемоги у 18 Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Джерело надій» зробили підбірку вокальних композицій на замовлення. Неперевершено прозвучала «Тарасова пісня» у виконанні Ткаченко Катерини; Гурбан Валерія подарувала всім присутнім шедевральну пісню - «Вічна любов»; володар Гран-прі 18 Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Джерело надій» - Квач Ольга, майстерно проспівала пісню про «Україну» та «Три щасливих дні»; постійно беруть участь у виїзних програмах - Маркус Оксана та Стальницька Олександра.

Всі присутні у концертній залі дякували грінченківцям, були і сльози, сльози гордості та віри, що прийдешні часи для нашої держави, дякуючи такій молоді, будуть щасливими.

DSC00536
DSC00558