Поїздка до Білостоку

17 -  23 березня 2014 року
м. Білосток, Республіка Польща

 

 

 

Група молодих учених у складі Пухонської О. Я., Анісімової Л. В. та Гавриловської-Задорецької М. В. на чолі з завідувачем НДЛ літературознавства проф. Поліщуком Я. О., згідно з наказом Ректора університету, перебувала з офіційним візитом у Білостоцькому університеті (м. Білосток, Республіка Польща) з 17 до 23 березня 2014 року. За період візиту, метою якого було налагодження академічного обміну молодих учених та реалізація Угоди про співпрацю між Білостоцьким університетом та Київським університетом імені Бориса Грінченка, було досягнуто конкретних домовленостей та проведено окремі заходи з популяризації ідеї нашого Університету.

Завідувач НДЛ літературознавства Поліщук Я.О. та науковий співробітник лабораторії Пухонська О.Я. виступили з публічними гостьовими лекціями в Білостоцькому університеті. У викладах взяли участь викладачі та студенти навчального закладу, а також громадськість воєводства.

Аспіранти Анісімова Л. В. та Гавриловська-Задорецька М. В. прочитали лекції у крайовій науковій бібліотеці «Książnica Podlaska», за участі студентів університету та учнів спеціалізованого ліцею м. Білосток. Відбулася зацікавлена дискусія навколо представлених тем з української культури.

Молоді вчені університету мали серію зустрічей із білостоцькими колегами філологічного факультету, під час яких обмінялися досвідом проведення наукових досліджень та можливості впровадження їх результатів, написання та захисту дисертацій.

Заходи за участю грінченківських делегатів широко висвітлювалися в мас-медіа, зокрема у спеціальному репортажі на Підляському регіональному телебаченні 21.03.2014 р., а також у програмі регіонального радіо для нацменшин (українською мовою).

Photo 1
Photo 2
Photo 3
Photo 4
Photo 5
Photo 6
Photo 7