Відкриті уроки Театру-студії сучасної п’єси "Сходини" до Міжнародного дня театру

24 - 27 березня 2014 року
м. Київ

 

 

 

З 24 по 27 березня 2014 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов Тиждень театру, в рамках якого були проведені відкриті заняття для студійців та всіх, хто цікавиться театральним мистецтвом і має бажання реалізувати себе в аматорській театральній діяльності.

Ініціатива щодо проведення таких творчих зустрічей належить Олені Шапаренко – режисеру театру-студії сучасної п'єси "Сходини" нашого Університету. Всі заходи «Театрального тижня» були спрямовані на підвищення дружності колективу студентів і викладачів театру-студії, поширення інформації про напрями її діяльності, а також можливість заглянути за лаштунки театру.

Відкрила цей «мистецький марафон» викладач майстерності актора Віра Фомічова, яка презентувала свою авторську методику "Формула сюжету".

Урок з Олегом Драчем (заслуженим артистом України), викладачем "креативної імпровізації", актором, режисером - пройшов у руслі пізнання себе через предметний світ.

Роман Чупіс – викладач сценічної мови в театрі-студії сучасної п'єси "Сходини", актор театру та кіно, артист озвучення та дубляжу. Задачею цієї дисципліни є також правильність, чіткість вимови звуків, вдосконалення мовлення, легкість спілкування та володіння підтекстом, формування майстерності маніпуляції своїм голосом. Саме про це йшла мова на його відкритому занятті. Завдяки законам сценічної мови, зокрема законам невербальної мови, актор може виконувати будь-яку пантоміму.

Завдяки пантомімі актор може здійснювати будь-які рухи своїм тілом, застигати в будь-якій позі, при цьому не змінюючи голосу, темпу та ритму розмови. Саме цьому вчить на своїх заняттях викладач Тетяна Бондаренко. Студенти на відкритому уроці розминали усі групи м'язів, використовуючи при цьому деякі елементи розтяжки. На завершення вони продемонстрували глядачам пластичні історії-етюди.

Завершила «марафон» відкритих занять Тетяна Орешко – актриса, викладач ритміки та вокалу.

Останнім штрихом відкритих зустрічей у Міжнародний день театру став капусник – сучасна інтерпретація історії про «Адама і Єву». Креативна постановка була тепло сприйнята аудиторією.

Таку практику відкритих занять із театрального мистецтва було вирішено продовжувати щорічно в рамках Міжнародного дня театру.

Студентський Театр-студія сучасної п’єси «Сходини» відкритий для всіх бажаючих!

1
2
3
4
5
6
7
8