Перебування професора Срібняк І.В. в Ягеллонському університеті

DSC05366З 29 березня по 5 квітня 2014 року
м. Краків, Польща

 

 

 

З 29 березня по 5 квітня 2014 року завідувач кафедри всесвітньої історії Інституту суспільства, доктор історичних наук, професор Срібняк І.В. у рамках укладеної угоди про співпрацю відвідав Ягеллонський університет (м. Краків, Польща).

2 квітня І.В. Срібняк провів відкриту лекцію для студентів Інститут історії на тему: «Українська політична еміграція в міжвоєнній Польщі:шляхи формування, особливості діяльності, подальша доля». Наступного дня участь у роботі міжнародної конференції «Польща-Майдан-Україна», яка була організована Інститутом національної пам’яті Польщі в копальні «Гуїдо» (Блок 1, частина ІІ: «В затінку «Великого брата»: поляки та українці в політиці російській та радянській)».

Під час перебування у Польщі відбулися зустрічі з докторами Інституту історії Я. Бруським, С. Піяєм та Г. Глембоцьким, під час яких були обговорені шляхи та перспективи академічної співпраці між Інститутом історії та кафедрами історії України та всесвітньої історії Інституту суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка. Зокрема, було погоджено, що студенти та викладачі Інституту історії Ягеллонського університету візьмуть участь у підготовці до видання польсько-українського журналу «Над Віслою і Дніпром», вихід якого запланований на осінь 2014 р.; обговорено перспективу започаткування спільної магістерської програми з історії.