Вшанування пам’яті Бориса Дмитровича Грінченка

antwerten belgium desire6 травня 2014 року
м. Київ, Україна

 

 

 

6 травня 2014 року – скорботний день смерті великого сина України – Бориса Дмитровича Грінченка. У цей день грінченківська громада вшанувала його пам'ять урочистою церемонією покладання квітів до пам’ятника (вул.Воровського, 18/2) та сімейного поховання родини Бориса Грінченка на Байковому кладовищі, де відбулась панахида під проводом Отця Владислава.

Україна багата на імена талановитих ентузіастів, що жили не для себе, а для людей, творили через бажання і натхнення звеличити рідну землю, державу, народ! В цей день ми згадуємо ім´я Бориса Дмитровича Грінченка, який своїми діями сприяв свободі і розвитку України, був справжнім патріотом своєї справи і держави!

Він був людиною надзвичайно працелюбною. Палка любов до рідної землі, до свого народу змушувала його «силуватися знаходити іскру світу там, де, здавалось, була сама темрява»... Він був людиною наполегливою і завзятою:

Не велике я поле зорав,

Та за плугом ніколи не спав.

Що робив, те робив я до краю

І всю силу, що мав я і маю,

На роботу невпинную клав.

 

У складний для країни час Борис Дмитрович є своєрідним центром, навколо якого групується все передове і прогресивне громадське життя. Тож, нехай наш Університет гідно несе ім'я Бориса Грінченка і завжди буде у центрі всіх прогресивних перетворень в Україні, заради її майбутнього!

1
2
3
4
5
6
7
8