П’ятий міжнародний телеміст між студентами істориками

DSC0536628 жовтня 2014 року
м. Київ

 

 

 

28 жовтня 2014 р. о 15 годині відбувся п’ятий міжнародний телеміст у формі скайп конференції між студентами істориками Інституту суспільства Київського університету імені Бориса Грінченка та Сетон Хол університету, штат Нью Джерсі, США.

Співпраця між студентами двох університетів триває вже 6 рік. Із американської сторони цю роботу очолює професор Джим Дейлі, із української – кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України, науковий керівник Студентського історичного гуртка «Enigma» Тарасенко Ольга Олексіївна.

У рамках спільного проекту “Building Understanding Across Time and Borders" («Будуємо взаєморозуміння крізь час і кордони») п’ята телеконференцію була присвячена питанням української та американської історіографії.

Українські студенти присвятили телеконференцію розповіді про життя, наукову, громадську діяльність та внесок в українську історіографію видатних українських істориків В.Б. Антоновича та М.С. Грушевського.

Американські студенти розповіли про життя та творчість видатних американських істориків Джозефа Елліса та Говарда Зінна, визначили їхній внесок в американську історіографію.

Попередньо обидві сторони надіслали свої презентації за визначеною тематикою.

Американські та українські студенти відповіли на запитання з обох сторін.

У роботі телемосту взяли участь начальник відділу міжнародних проектів Веселовська Ольга та координатор міжнародних проектів Акулова Вікторія,

У заключному слові професор Джим Дейлі та доцент Тарасенко О.О. підвели підсумки роботи п’ятого міжнародного телемосту, подякували всім учасникам за плідну роботу та висловили побажання продовжувати, розвивати та розширювати творчу співпрацю між студентами та викладачами українського та американського університетів.

Щиро дякуємо всім за проведену роботу та сподіваємося на нові досягнення наших студентів і співробітників у творчій співпраці між українським та американським університетами.

 

002
003
007
013
025
030