Ініціатива заради життя

DSC05366Співробітники нашого університету Андрій Кусий та Денис Лебедюк вже майже місяць увесь свій вільний час витрачають на ремонтування військової бронетехніки, що постраждала в зоні проведення АТО. За цей час нашими волонтерами відремонтовано один БРДМ (броньована розвідувально-дозорна машина), яка найближчими днями буде повернена на Схід та рятуватиме там життя українських військових. Хлопці обіцяють не зупинятися допоки їх уміння будуть необхідні країні та її захисникам! Андрій та Денис закликають усіх небайдужих приєднатись до цієї шляхетної та надзвичайно важливої справи

 

 

Попри те, що машина потрапила до рук Андрія та Дениса сильно пошкодженою, після ремонту виглядає вона як нова.

«Головна проблема цих машин – це їх габаритність та брак вільного місця всередині. Така машина не розміститься у звичайному гаражі, тому необхідне спеціальне приміщення. Всередині місця мало, розрахована машина на 4 осіб. Тому проводити ремонтні роботи не дуже зручно, то вдаришся об щось, то не підлізеш до потрібного агрегату. Ідеально працювати всередині вдвох – один ремонтує, інший допомагає чи подає необхідний інструмент. Кожен новий день, проведений за ремонтом бойової машини, дає нам з Денисом безцінний досвід «манери спілкування» з машинами такого типу. З дитинства ми звикли їздити у стареньких Жигулях наших дідусів, чути і бачити, як вони ремонтували своїх «залізних коней» і передавали нам естафету у ремонті вазівської класики. І от тепер наші навики у ремонті класичних автомобілів 70-х років минуло сторіччя допомагають нам опановувати техніку іншого призначення, але з тієї ж епохи. Так, нам де в чому складно - літератури немає, ти не знаєш як має працювати той чи інший механізм. Але рятує досвід старших товаришів, які або працюють на військових заводах, або мали досвід у ремонті подібної техніки. Так, колективними силами, нами було відремонтовано один БРДМ, в якому розлетілось зчеплення, пошкодивши при цьому трубопровід зчеплення, робочий циліндр, зламався теплообмінник водомету, протікали радіатори та пусковий підігрівач. Якби не допомога небайдужих людей, які допомагали хто чим міг: хто порадою, хто дров привезе, хто робочою силою, ми би не впорались самі. Я дякую всім, хто зробив вклад у відновлення машини, віддав їй частину своєї душі. Але це лише початок, оскільки попереду ще багато роботи по відновленню іншої військової техніки. Впевнений, що Динаміт (так ім’я ми дали відновленій машині на честь загиблого бійця добровольчого батальйону), врятує не одне життя наших славних воїнів.» - сказав Андрій.

«Хочемо подякувати Адміністрації нашого Університету за розуміння та підтримку! Також, дякуємо автоклубу «Клуб позашляхових пригод» за технічну, моральну підтримку та за те, що завдяки їм ми з Андрієм і потрапили на ремонт машин» - додав Денис.

Війна повністю виснажила ресурс бойової машини, тому вона повернулась до Києва. Але силами волонтерів машина була відновлена і вже сьогодні вона готова повернутись в стрій, аби рятувати життя українських військових

Усі ремонтні роботи проводяться небайдужими людьми, які розуміються на техніці чи просто хочуть зробити свій внесок у цю добру справу. Відновлення техніки відбувається за підтримки Благодійного фонду «ТЕРИТОРІЯ ЖИТТЯ» та завдяки коштам, зібраним небайдужими людьми, які з тих чи інших причин не можуть допомогти фізично, тому допомагають матеріально.

Хлопці обіцяють не зупинятися допоки їх уміння будуть необхідні країні та її захисникам!

Андрій та Денис закликають усіх небайдужих приєднатись до цієї шляхетної та надзвичайно важливої справи.

Усі бажаючі можуть звернутись у НДЛ інформатизації освіти КУ імені Бориса Грінченка, де працюють Андрій та Денис, за телефоном (044) 461-02-47 та дізнатись, яким чином можуть допомогти.

Необхідні в першу чергу ті, хто розбирається в автомобільній техніці.

 

 

IMG_9776
IMG_9789
IMG_9827
IMG_20141206_130029
IMG_20141206_130209
IMG_20141223_153908
IMG_20141223_162711