Грінченківці приєдналися до Маршу співдружності Литви та України

DSC0536615 лютого 2015 року
м. Київ, Європейська пл.

 

 

 

15 лютого 2015 року, до Дня Незалежності Литовської республіки, на Європейській площі Києва розгорнули прапори Литви та України, утворивши з двокілометрових полотнищ символічне серце – на знак дружби між країнами.

Аналогічна акція демонстрації Державних прапорів України та Литви була проведена у співпраці з литовськими організаціями у м.Вільнюс 03 жовтня 2013 року на підтримку європейської інтеграції України та 11 березня 2014 року на підтримку суверенітету України.

Організаторами «Єдиного серця» виступили посольство Литовської Республіки в Україні і Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця».

На захід прийшло багато молоді, зокрема і студентів Київського університету імені Бориса Грінченка, а також родини з маленькими дітьми. Перед стартом акції організатори роздавали прапорці України та Литви, жовто-зелено-червоні. Процесію очолив оркестр. Під звуки українських пісень хода рушила Хрещатиком до Європейської площі.

На Європейській площі учасників ходи привітали литовські та українські політики. Сігнатор Акту Незалежності Литовської Республіки Ірена Андрукайтєнє наголосила: «Для мене велика честь бути зараз у центрі Києва разом з багатьма людьми. Серце, створене на Європейській площі, буде битися вічно. Бо неможливо зруйнувати дружбу Литви та України. Наші народи завжди будуть разом. І ця акція — свято наших сердець». Також біля Європейської площі виступили відомі українські артисти, зокрема, співачка Міла Нітіч.

Подібні акції демонструють підтримку України на шляху до суверенітету, незалежності і миру.

1
2
3
4
5
6
7
8