Актуальні питання та тенденції розвитку освіти вищої школи. ІКТ для викладачів – ставати на рівні студентства.

DSC05366лютий 2015 року
м. Київ, структурні підрозділи Університету

 

 

 

Лютий 2015 р. з ініціативи Ректорату Університету був оголошений як місяць відкриттів та вдосконалення для науково-педагогічних, наукових та педагогічних співробітників Університету. З 3 по 25 лютого щовівторка та щосереди співробітники НДЛ інформатизації освіти під керівництвом Н.В. Морзе, проректора з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності проводили навчання зі співробітниками усіх структурних підрозділів Університету. Загалом у е-навчанні взяли участь 499 співробітників. Тематика навчально-практичних семінарів з ІКТ була популярна і актуальна: 

  • Вступ до ІТ Академії. 
  • Використання корпоративної пошти. Супутні сервіси, отримані з корпоративним е-акаунтом. 
  • Використання ЕНК та його ресурсів в навчальному процесі. 
  • Методика роботи з електронним журналом та е-деканатом у системі електронного навчання. 
  • Створення е-портфоліо. 
  • Деякі аспекти сучасних тенденцій педагогічних технологій: формувальне оцінювання, рефлексія. 
  • Відкритість наукових публікацій: інституційний репозиторій. Робота із системою Антиплагіат.

 

Більшість колег обрали всі семінари, тому робота співробітників НДЛ інформатизації освіти була дуже напруженою. Але й результат – позитивний. На кожній з проведених 16 пар були присутні від 60 до 125 наших колег одночасно! Для занять були задіяні всі комп’ютерні класи структурних підрозділів та налаштовані точки доступу до мережі Інтернет з власних мобільних пристроїв чи ноутбуків.

Щотижня співробітники НДЛ ІО перевіряли наявність корпоративної пошти зареєстрованих колег, створювали їх за необхідності; вносили дані та поновлювали логіни й паролі для входу у систему електронного навчання Університету. Адже це необхідні інструменти сучасного викладача нашого Університету.

Співробітниками НДЛ інформатизації розроблено спеціальний курс у системі електронного навчання Університету, де зібрано величезну кількість інструкцій, завдань для педагогічного аналізу, інформації, зразків завдань для студентів, посилань на відкриті і безкоштовні ресурси, які можна використовувати для самостійної роботи студентів, особливо заочної форми навчання. Курс Актуальні питання та тенденції розвитку освіти вищої школи доступний для всіх зареєстрованих на семінари викладачів, його можна переглядати та використовувати при підготовці до навчальних занять.

1

23

45

 

Співробітники НДЛ інформатизації освіти завжди готові допомогти розібратись із конкретним вподобаним ресурсом, розкрити методику його використання у навчальному процесі тощо. Для цього необхідно лише зареєструватись на індивідуальну консультацію завчасно.

Бажаємо успіхів у весняному семестрі!

IMG_1232
IMG_1327
IMG_1396
IMG_1407
IMG_130326
IMG_130342
IMG_131000
IMG_131132
IMG_133311