Юні медійники завітали до нашого Університету

IMG 863723 травня 2015 року
м. Київ, вул. М.Тимошенка, 13-Б

 

 

 

 

Юні журналісти з різних куточків України завітали до Київського університету імені Бориса Грінченка. Майбутні медійники ознайомилися з матеріально-технічною базою Університету, завітали до Навчально- виробничого комплексу «АстудіЯ»; прес-центру; басейну; їдальні тощо. Захід відбувся в рамках ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», який проходить у Києві 22-24 травня 2015 року.

Завідувач кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Галина Горбенко, старший викладач кафедри Віктор Шиян та студентка першого курсу Дарія Пічкур розповіли гостям про особливість та унікальність підготовки за напрямами «Реклама та зв’язки з громадськістю» та «Видавнича справа і редагування» саме в нашому Університеті. Також ознайомили відвідувачів з фестивальною діяльністю студентів, розповіли про активне залучення до навчального процесу закордонних професорів і вітчизняних практиків та про широкі можливості, які відкривають ці професії.

Відкрив таємниці професії та окреслив основні тенденції розвитку журналістики в сучасному світі доцент кафедри української літератури, компаративістики і соціальних комунікацій, кандидат філологічних наук Юрій Нестеряк.

Завідувач НМЦ тележурналістики Мар`яна Ангелова провела екскурсію по Астудії та розповіла про основні проекти, над якими працюють студенти. Зокрема, мова йшла про інтерактивний проект «СловОпис» - віртуальний словник цікавих рідковживаних українських слів, презентація яких відбувається у вигляді коротких відеоблогів. Гості пройшли тренінг «Одного разу, один журналіст». Майстер-клас провели студенти-астудійці, ведучі «СовОпису» Руслана Костур та Сергій Яценко, а також Вікторія Герасименко та Іванна Бітківська. Розповідь про «Одного разу, один журналіст» створювали разом. Юні гості побували в кадрі, де кожен відчув себе у ролі справжнього журналіста.

Співробітники НМЦ інформаційно-рекламної та профорієнтаційної діяльності Яна Бакун, Тетяна Даценко та Наталія Горбенко ознайомили гостей з Університетом, провели екскурсію навчальним корпусом та надали профорієнтаційну консультацію щодо вступу у 2015 році.

Юні журналісти були сповнені позитивними емоціями, дякували за теплий прийом та пообіцяли прийти до Університету наступного разу в якості студентів.

 

 

IMG_3765
IMG_3767
IMG_3780
IMG_3787
IMG_3788
IMG_3790
IMG_8637
IMG_8699
IMG_8735
IMG_8737
IMG_8741
IMG_8805