До Дня вишиванки у Київському університеті імені Бориса Грінченка

yana25 травня 2015 року
м. Київ

   

 

 

До Дня вишиванки у Київському університеті імені Бориса Грінченка пройшов конкурc на найкраще персональне фото у вишиванці «Грінченківська вишиванка». Саме 21 травня цьогоріч відзначають день вишиванки як символ національної єдності.

Для участі потрібно було надіслати фото у вишиванці в період з 19 по 25 травня. Конкурс «Грінченківська вишиванка» викликав надзвичайний інтерес. За першу добу на пошту конкурсу надійшло близько 30 фотографій.

Організатори отримали понад 100 робіт, з яких 80 персональних і 10 групових, що не брали участі у конкурсі. Фото опубліковувались в офіційній групі Університету на Facebook. Кожне з них було особливим.

Конкурсатів можна було побачити у різноманітних вишиванках, колористика яких різнилась і за регіоними ознаками, і за духом часу. Вишиванка – це наш генетичний символ, наш національний оберіг, наша реліквія. Тому вишиванка - це не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини. Українська вишита сорочка здавна в Украіні служила оберегом. Таємничою мовою вишивки вона передавала безліч побажань для сімейного благополуччя та щастя людині, яка її одягала.

Ми вітаємо абсолютного переможця конкурсу «Грінченківська вишиванка» - Мошну Яну Геннадіївну, методиста денної форми навчання спеціальностей: «Практична психологія» та «Психологія», яка набрала 36 вподобань. Цей стрій належав прабабусі учасниці, яку звали Катерина, і колись вона в ньому йшла до шлюбу. Родом із Сумської області. Фото було зроблено абсолютно випадково, у стінах Інституту людини.

За статистикою найбільша кількість учасників була з Університетського коледжу.

 

yana