Зустріч грінченківців з Європарламентарем

фото 406 червня 2015 року
м.Київ

 

  

 

 

6 травня 2015 року за сприяння Цибулько І.О., к.психол.н., викладача кафедри загальної, вікової та педагогічної психології, відбулася зустріч студентів та викладачів Університету з Террі Реінтке, депутатом Європейського парламенту, членом фракції Зелених та Європейського вільного альянсу.

Після презентації на тему «Молодь та Європейський простір» розгорлалася жвава дискусія навколо наступних питань: як молодь бачить розвиток України, яким чином можна перебудувати нашу державу та які ініціативи потрібно втілити. Для Террі Реінтке цікавим було те, як студенти сприйняли події на Євромайдані, хто з них був там присутнім. Наш Університет всіляко підтримував рух за європейські, демократичні цінності, тому не дивно, що вгору піднеслися багато рук. Студенти розповіли пані Реінтке наскільки важливим стали минулорічні події у долі нашої держави та з якими проблеми на шляху до процвітання країна все ще стикається. Пані Райнтке зауважила, що дуже цінує досвід спілкування зі студентами, адже, завдяки цьому, може зрозуміти що відбувається всередині країни, як суспільно-політичні події сприймаються їх безпосередніми учасниками.

Далі гостя повела мову про зелені ініціативи у країні. Ця сфера важлива для неї тому, що пані Реінтке – представник Зеленої партії у Європарламенті. Студенти влучно зауважили, що нам потрібно шукати нові джерела енергії, адже, наприклад, вугільні заводи викидають у повітря велику кількість шкідливих відходів. Пані Реінтке у відповідь зазначила, що вона всіляко лобіює у Європарламенті впровадження проектів, в яких використовується енергія, що генерується сонцем чи силою повітряних потоків. На сам кінець розпочалася дружня розмова на різні теми: уподобання нашої гості, захоплення студентів тощо.

 

photo 7
фото 2
фото 4
фото 6