Наш Університет у Вебометричному рейтингу!

липень 2015 року

       

 

 

Рейтинг вищих навчальних закладів – один із важливих інструментів для підвищення якості освіти. Вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) – один з найбільш авторитетних рейтингів у міжнародному освітньому середовищі. Він орієнтований на оцінку присутності університету в Інтернеті, рівень впливу публікацій університету на світовий науковий прогрес, «популярність» веб-ресурсів вищого навчального закладу, довіру Інтернет-користувачів до них. 
Рейтинг аналізує не освітню діяльність університету в цілому, а саме представлення ВНЗ в глобальній мережі Інтернет яка визначається за спеціальною методикою, розробленою у відповідності до Берлінських принципів рейтингування вищих навчальних закладів (Berlin Principles on Ranking of Higher Education Institutions), визначених ЮНЕСКО.

За результатами вебометричного рейтингу у липні 2015 р. Київський університет імені Бориса Грінченка піднявся на 29 місце із 295 вишів України, що потрапили до світового рейтингу.
webometrics univ07 15
 
Інституційний репозиторій нашого Університету посів 15 місце у світовому рейтингу серед інституційних репозиторіїв українських вишів.
webometrics repo07 15
 
 

 Позитивна динаміка підняття у вебометричному рейтингу прослідковується після різкого падіння, пов’язаного зі зміною доменного імені з kmpu на kubg у січні 2014 р.

ranking un rep2015

 Дякуємо співробітникам за вагомий внесок у підвищенні рейтингу Університету та бажаємо сил і наснаги на шляху до вершин усіх рейтингів!