3D-принтер та 3D-сканер в нашому Університеті!

3d printer scaner1113 серпня 2015 року

   

  

 

 

В рамках міжнародного проекту TEMPUS DesIRE «Розробка вбудованих систем з використанням інноваційних віртуальних підходів для інтеграції науки, освіти та промисловості в Україні, Грузії, Вірменії», 544091-TEMPUS-1-2013-1-BE-TEMPUS-JPCR, Київський університет імені Бориса Грінченка отримав 3D-принтер та 3D-сканер.

 

3D друк є однією з найбільш захоплюючих новітніх технологій, доступних сьогодні. 3D-принтер Leapfrog Creatr HS, отриманий в рамках проекту, дуже простий у використанні.  Його позиціонують як нестандартний по дизайну і найбільш конкурентоспроможний та довговічний з 3D-принтерів на ринку 3D моделювання. Корпус принтера виготовлений з високоякісних, вирізаних лазером алюмінієвих деталей.

 

Основними функціями 3D-принтеру є : 

  •          друк з водорозчинним носієм;
  •          друк 2-ма типами матеріалів;
  •          друк 2-ма кольорами.

 

Використання 3D технологій в навчальному процесі дозволить суттєво підвищити його ефективність завдяки наближенню віртуального комп’ютерного середовища до реального тривимірного світу. 3D друк дозволяє створити тривимірну модель деякого виробу на комп’ютері та за короткий час отримати повноцінний фізичний об’єкт, що відповідає заданим параметрам.

 

При цьому переваги використання сучасних 3D принтерів очевидні: зниження собівартості виготовлення продукції та скорочення термінів її появи на ринку, моделювання елементів будь-якої форми та складності, швидкість та висока точність виготовлення, можливість використання різних матеріалів.

 

Студенти, що використовують 3D-принтер в освітніх цілях, отримують можливість навчатися на власних помилках. Адже, на папері або комп'ютері вади моделі помітити складно, а створюючи макет або яку-небудь деталь, змоделювавши її на комп'ютері в 3D-програмі, вже через невеликий проміжок часу можна тримати її в руках. 

 

Отриманий 3D-сканер - IIIDScanner Gotcha - професійний та портативний, заснований на використанні інфрачервоних камер. Цей 3D-сканер має можливість тривимірного сканування людини (людина моргає, рухається), "офлайнового" сканування. Пристрій здатний робити до 30 знімків в секунду з точністю до 1 мм. Завдяки компактним габаритам і легкій вазі сканер може використовуватися вручну, в тому числі і для оцифровки великогабаритних об'єктів. 

 

3D-принтер та 3D-сканер знаходиться у лабораторії з вбудованих систем нашого Університету.

 

3d_printer_scaner1
3d_printer_scaner2
3d_printer_scaner3
3d_printer_scaner7
3d_printer_scaner8
3d_printer_scaner9
3d_printer_scaner10
3d_printer_scaner11
3d_printer_scaner12
3d_printer_scaner13
3d_printer_scaner14