В Університеті відбулася серпнева конференція освітян м. Києва

serpneva konf21 серпня 2015 року
Київ, вул. Маршала Тимошенка, 13-Б

   

 

 

Сьогодні, 21 серпня 2015 року, у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася конференція педагогічних працівників м. Києва «Стратегії розвитку столичної освіти: виклики сьогодення», що проходила у режимі онлайн-трансляції.

В роботі конференції взяли участь: Віталій Кличко– Київський міський голова;Ганна Старостенко– заступник голови КМДА;Олена Фіданян- директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту;Віктор Огнев`юк– ректор Київського університету імені Бориса Грінченка;Олександр Яцунь– голова Київської міської організації профспілки працівників освіти і науки України; Юрій Кононенко – директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Наталія Морзе - проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка та інші.

Робота конференції розпочалась з виступу Київського міського Голови Віталія Кличка. У своєму виступі Віталій Володимирович зазначив: «Навіть в умовах тяжкої економічної кризи ми намагаємося знаходити ресурси та альтернативні джерела для розвитку освіти в столиці. Незважаючи на усі труднощі, ми змогли суттєво збільшити фінансування системи освіти. Цей рік ознаменувався масштабною реконструкцією і капітальними ремонтами в сотнях освітніх закладів Києва. Цього літа за міські кошти, ми разом с Профспілкою освітян оздоровили більше 1,5 тисячі дітей педагогів Києва.

І ще одним важливим досягненням, я вважаю збереження муніципальних надбавок викладачам дошкільних і шкільних навчальних закладів та виділення додаткових коштів для надбавок вихователям садочків, які працюють у переповнених групах. Ми будемо підтримувати та розвивати і надалі освітню галузь у дусі сучасності, тому що розуміємо: За освітою – Майбутнє!»

Морзе Н.В., проректор з інформатизації навчально-наукової та управлінської діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка, презентувала проект програми стратегії розвитку столичної освіти на наступні три роки «Розумне місто – розумна освіта». Проект передбачає створення нового технологічного середовища, що дозволить оперувати хмарними технологіями для навчання та розвитку дитини, контролю з боку педагогів і батьків. У розробці та супроводі програми «розумної» освіти беруть участь провідні технологічні компанії – Microsoft, Intel, Cisco, IBM, Panasonic.

Загалом у цьогорічній конференції взяли участь понад 2000 освітян з усіх 10 районів Києва.

DSC02815
DSC02816
DSC02821
DSC02834
DSC02844
DSC02847
DSC02850
DSC02853
DSC02856
DSC02865
DSC02866
DSC02869
DSC02888